Skrivanje istine – 1. i 2. deo


IRM


Jesen 2003

1. Deo

Velike Guru obmane su opstale ovoliko dugo samo zbog supresivnih mera vlasti koje su preduzete da se održi status kvo. Koristeći tehnike Nazi Nemačke, Gurui su sprovodili kazne protiv literature i bhakta, sa teškim nasiljem.

Glavno delo njihove kampanje da sakriju istinu je bila kontrola slobode govora i mišljenja njihovih članova. Nadalje, videćemo pismo koje je poslato od većeg dela ISKCON hramova u Evropi mngom bhaktama, preteći im uklanjanje iz hramskih prostorija preko lokalnih agencija policije.

Vipramukhya

Vipramukhya

  • Koji je njihov zločin?

Bili su SUMNJIVI da jednostavno VERUJU da je Šrila Prabhupada Guru ISKCON-a. A oni su u stanju da ukinu proizvoljno nametnute zabrane ako bhakte oporeknu njihove poglede i slože se da čak ne diskutuju o ovome u samim NJIHOVIM KUĆAMA.

  • Orvelovski ili šta?

Šta čini situaciju još više neverovatnom je da je sledbenik koji je izdao pismo, “Vipramukhya Swami“ – jedan od 80- sporednih ’izglasanih’ neovlačćenih ISKCON Gurua – koji je kada ne nameće misao kontrole hramskim vernicima zauzet imitiranjem dečjeg imišljenog karaktera , Hari Potera, kao što ovi bizarni fotografski samo napravljeni portreti pokazuju. Mešajući ’Hari Potera’ sa ’Hare Krišna’: Vipramukhya Swami, bivši Hramski Predsednik Bhaktivedanta Manor templa, Engleska, i palog ISKCON Gurua, imitira dečjeg izmišljenog čarobnjaka u Šrila Prabhupadovim svetim prostorijama u Bhaktivedanta Manoru (fotografije postavljene kao na sajtu samog bivšeg Swamija)

 

Mešajući ’Hari Potera’ sa ’Hare Krišna’: Vipramikhya bivši-Swami

Smešna priroda situacije dolazi pod punim zaokretom, kada posle rutinske kazne jednog od nedužnih hramskih sledbenika, on sam odluči da odleti u Hari Poter stilu (kao na slici iznad) na neku nepoznatu destinaciju sa jednom od njegovih ženskih sledbenika. (slika desno)

 

Vipramukya

Kao što je i priznato u njegovom pismu ispod:

Pismo: PAMHO: 5977801 (140 linija) Od: Vipramukhya Swamija

Datum : 11-Sep-02 15:18

Ka: vipswami@yahoo.com

Bcc: Padyavali (dd) ACBPS (Vankuver – Kanada)

Tema: Izvinjenje i odlazak

Moji dragi prijatelji I učenici u ISKCON-u… Došao sam do samog kraja u svojoj mogućnosti da nastavim…Nažalost, takođe priznajem da u pribegavanju i traženju neke vrste drugarstva, nisam bio uvek u mogućnosti da striktno sledim regulativne principe… Jedino je to da nisam u mogućnosti da jednostavno nastavim život spoljašnjeg šou-a napredne duše koje zapravo nisam… Bilo bi okrutno I nepravedno kada bih vas lažno zavodio da verujete da sam na neki način kvalifikovan I sposoban da delujem kao vaš pravi duhovni učitelj. Ja to nisam.

Ovo samo još živopisnije pokazuje prirodu obmana. Gurui postavljaju lažne kazne da sačuvaju svoji lažni status, samo da bi onda otkrili svoju lažnu prirodu I pobegnu sa mladom ’učenicom’. Ova priroda lažnog neovlašćenog Gura je predviđena u spisima gde Šrila Prabhupada izjavljuje:

Ali ponekad, ako duhovni učitelj nije pravilno ovlašćen I ako samo na osnovu svoje inicijative postane duhovni učitelj, može biti omamljen gomilanjem bogatstva I velikim brojem učenika."
(Nektar devocije, poglavlje 14)

Ovde možemo da vidimo da će samo neovlašćen Guru ispoljiti ovu prirodu zanošenja u zabranjenim stvarima. I od kako su svi ’Gurui’ bili ’ovlašćeni’ ili ’neovlašćeni’ na istom načinu GBC biranja, to samo donosi zabranjena dela jednog od njih da otkrije ostale kao takođe isto neovlašćene.

Kontrola Misli

Bivši ISKCON Guru I Predsednik Bhaktivedanta Manor Hrama Vipramukhya Swami stavlja ga u pisanoj formi: Prihvatanje Šrila Prabhupada kao Guru ISKCON-a je zabranjeno u samim vašim kućama!

Međunarodno Društvo Za Svesnost Krišne

Osnivač – Ačarya – Njegova Božanska Milost A.C. Bhaktividanta Swami Prabhupada

Bhaktivedanta Manor, Dharam Marg, Hilfield Lane, Aldenham, Watford Herts, WD2 8EZ (U.K)

KANCELARIJA HRAMSKOG PREDSEDNIKA

Tel: 01923 857244 Fax: 01923 8532144 Mobilni : 0468 383219

Bhaja Hari Prabhu c/o 65 Boumehall Avenija Bushey, Herts WD23BB

Dear Bhaja Hari Prabhu,

Molim te prhvati moje ponizno poštovanje. Sva slava Šrila Prabhupadu. Kao hramski predsednika Bhaktivedanta Manora, ja sam pod svetom zakletvom da beskompromisno podržim mandate GBC tela po Šrila Prabhupadovim naredbama. Kao što znaš, GBC telo upravljanja je ozakonila da posmrtna ritvik teorija ne sme biti praktikovana ili propagirana u bilo kom ISKCON Hramu po sledećoj GBC rezoluciji:

Dok je posmrtna ritvik teorija (smišljeni sistem po kojim duhovni učitelj navodno deluje kao dikša guru nakon svog odlaska preko agencije ritvika ili zvaničnih predstavnika) nikad nije bila sankcionisana od Njegove Božanske Milosti A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada;

Dok posmrtna rivik inicijacija nije nikada bila praktikovana od strane Gaudiya Vaišnava Sampradaye (učeničko nasleđe);

Dok posmrtna rivik inicijacija nije nikada bila odobrena od sadhua, šastri, I gurua;

Dok posmrtna ritvik teorija se u suštini sukobljava sa zakonima učeničkog nasleđa koje je postavljeno od Gospoda Krišne, kao I učeno od Šrila Prabhupada I svih prethodnih Ačarya, i kao što je praktikovano od strane svih verodostojnih Vaišnava sampradaya;

GBC ovim proglasuje da je posmrtna ritvik teorija inicijacija opasna filozofska devijacija. Zbog toga je totalno zabranjena u ISKCON-u. Nijedan bhakta neće učestvovati u takvoj posmrtnoj ritvik ceremoniji inicijacije u bilo kom svojstvu uključujući delovanje kao ritvik sveštenik u ceremoniji, asistent, organizator. Nijedan bhakta neće štititi ili podržavati njenu praksu.

(GBC Rezolucija 1990-73)

To je želja lokalnog ISKCON-a, Direktora Engleskog Odbora Milosrđa, na ćelu sa Njegovm Svetosti Šivarama Swamijem, da se ja čvrsto držim mandata iznad, i zato i ovog pisma. Zadužili su me da kaznim svaku osobu koja štiti, asistira, organizuje ili finansijski pomaže posmrtnu ritvik teoriju da dolazi u Bhaktivedanta Manor.

Ti si osumnjičen da podržavaš/ili štitiš svdaljivu reč obmana posmrtne ritvik izmišljotine. Dok imaš pravo na svoje lično mišljenje, ja nisam zadovoljan da su tvoji dolasci u Bhaktivedanta Manor u najboljim interesima za ISKCON. Da bi mogao da pomognem u tome da ti omoguće nastavak poseta u Bhaktivedanta Manoru, trebaš da me zadovoljiš time da ne štitiš i ne podržavaš posmrtnu ritvik teoriju. To možeš uraditi potpisivanjem sledeće izjave da pokažeš svoju lojalnost Šrila Prabhupadu i GBC-ju ISKCON-a:

Ja ___________ se svečano zakljinjem da nisam/ ili nisam više podržavalac ili zaštitnik posmrtne ritvik teorije inicijacija. Potpuno prihvatam da se pridržavam naređenjima GBC-ja kao što je sprovedeno od strane hramskog predsednika Bhaktivedanta Manora da ne štitim ili podržavam bilo kod kuće ili u hramu neovlašćenu posmrtnu ritvik teoriju.

Prihvatam da ako se otkrije da štitim ili podržavam neovlašćenu posmrtnu ritvik teoriju, da će mi biti zabranjeno dolaziti u Manor i svim ostalim funkcijama vezanih za hram i da će zabrana stupiti na snagu istog momenta. Kršenjem ovog sporazuma, ja ću rizikovati da budem izbačen od policije i stavljen na listi onih koji poremećuju mir u Bhaktivedanta Manoru.

Potpis __________________________ Datum ______________________

Neuspeh da se odgovori na ovo pismo u roku od sedam dana, potpuno završeno i potpisano, će automatski povući zabranu na dolazak u Bhaktivedanta Manor zemlju i na njenim javnim festivalima. U suprotnom upadi će biti nezakoniti i samim tim garantuju krivično gonjenje protiv tebe. Molim te primeti da nije prihvatljivo da se zauzme stav da si još uvek ’u fazi odlučivanja’ što se tiče ove teme. To će se prihvatiti kao tvoj neupseh da podržiš GBC rezoluciju citiranu iznad, i ishod ovoga će biti tvoja zabrana. Oprosti ako si uvređen ovim pismom ali sam siguran da ćeš razumeti da interes ISKCON-ovih vernih sledbenika mora doći na prvom mestu. Radujem se unapred odgovoru na pismo potpuno završeno i potpisano.

Tvoj u zaštiti pokreta Šrila Prabhupada, Vipramukhya Swami.

Hare Krišna Hare Krišna Krišna Krišna Hare Hare Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare

Registrovano Dobročinstvo Velike Britanije No. 259649. Registrovano u Engleskoj pod Duštvom Sa Ograničnom Odgovornošću No. 962009

“Potpuno prihvatam da se pridržavam naređenjima GBC-ja kao što je sprovedeno od strane hramskog predsednika Bhaktivedanta Manora da ne štitim ili podržavam bilo KOD KUĆE ili u hramu neovlašćenu posmrtnu ritvik teoriju.“

Skrivanje istine 2. Deo

Međutim, kampanja tiranije se ne zaustavlja samo na zabranama bhakta. U mnogo slučajeva, nasilje je takođe sprovođeno. Novine ispod živopisno izveštavju i pokazuju šta se dešava kada se bilo koji član ISKCON-a usudi da izazove pravoslavlje. U Kalkuti, najduži predsednika hrama po stažu 23 godina Adridhara Das, se usudio da se pridruži IRM-u. Njegov Hram je bio napadnut od strane 250 razbojnika naoružanih do zuba sa noževima, lancima i mačetama, koji su hteli da ga svrgnu po svaku cenu:

Doba Azije (Novine)

72 ISKCON člana zadržana zbog silejdzistva

28. April, 2001

Sedamdesetdva sledbenika iz ISKCON Mayapura su uhapšena od strane Šekspir Sarani Policije po optužbama siledzistva u subotu ujutru. Zadržana su pod starateljstvom policije. Izvoru kažu da su više od 250 ISKCON Mayapur bhakta upala u IRM kancelarije na Albert Rodu u Petak naveče i pokušali da napadnu IRM Predsednika Adridharana Dasa koji, kako oni tvrde, nije više predsednik. Adridharana Das je podigao optužbe protiv 70 ISKCON Mayapur Gurua koji su tvrdili da su glavni lideri ISKCON Pokreta. Das je rekao da ISKCON ima samo jednog lidera – Šrila Prabhupada. Ovo je bio glavni razdor između dve frakcije. Oni su napali 15 IRM bhakta koji su živeli unutar hrama i držali ih kao taoce cele noći. Onda su opet napali IRM bhakte u Subotu uveče.

“Uvek su tražili priliku da me napadnu. Oni su planirali napad i odradili ga u Petak jer je sud zatvoren u Subotu i Nedelju i nemogu da se žalim tamo“ Das je rekao.

GBC je lansirao nasilni napad na ISKCON-IRM hram u Kalkuti. Oružje razbojnika je pokazano na svakoj TV stanici u Zapadnom Bengalu.

India Tajms (Novine)

ISKCON bhakte, monasi uhapšeni

28. April, 2001

Gradska policija je u subotu uhapsila 72 monaha Internacionalnog Društva za Svesnost Krišne (ISKCON) koji su razjareni upali unutar kancelarija hrama u Kalkuti. Pomoćni Komesar Policije (Južna Divizija) Prasanta Chatopadhyay, i četiri policajca je povređeno dok je pokušavalo da odvoje zaraćene sadhue. […]

U subotu, monasi i bhakte su uhapšeni iz hramskih kancelarija po optužbi nezakonitog okupljanja, policija je izjavila. Oko 150 monaha i bhakta ISKCON Mayapur hrama su stigli ovde prošlog (Petka) uveče, i pokušala da ’istera outsajdere’ u ISKCON Albert Road hramu. Ovo je dovelo do zagrejane razmene kavgi, obavestila je policija.

Na sličan način, ISKCON GBC Štab, Mayapur, je takođe bio prepoznat kao mesto FABRIKE BOMBI:

India Tajms (Novine)

15/10/01:

“Policija je uhapsila 3 člana iz ISKCON hrama u Mayapuru I oduzela registar prijavljenosti prisutnih, zbog eksplozije blizu Hrama u Subotu koja je ubila čoveka I povredila dvojicu braće. Prema izveštaju Policije, Babu Ghose je pravio sirove bombe blizu hramskog jedinjenja kada je jedna slučajno eksplodirala I ubila ga na mesto I povredila još dvojicu pored. U početku su hramski autoriteti poricali bilo kakvu vezu sa mrtvim ili povređenim ljudima ali u Nedelju su priznali da je Ghose bio u grupi D zaposlenih."

Dakle u zaključku možemo videti da je suzbijanje i nasilje bilo uključeno da podrži obmane, i da sakrije istinu daleko od mnogih nedužnih sledbenika ISKCON-a. Ali je IRM odlučan da istera istinu o Šrila Prabhupadu, bez obzira na opasnost i prepreke. Vi dugujete sami sebi da ne ostane više u tami, i da otkrijete istinu.


Molimo pevajte: Hare Krišna, Hare Krišna, Krišna, Krišna, Hare, Hare,
Hare Rama, Hare Rama, Rama, Rama, Hare, Hare.
I Budite Srećni!