Uvodnik: Srila Prabhupada nam govori
kako da ga uistinu slavimo


IRM

Dobrodosli u 8 izdanje casopisa Povratak Prabhupadu (BTP), u kome cemo jos jednom predstaviti sokirajuci dokaz GBC-jevih velikih Guru obmana, putem njihovim samih izjava. Clanak „Mnogo verzija istine“ praticno otkriva, da su GBC i njihovi Gurui sami kompletno zbunjeni o tome u sta trebaju da zapravo veruju. Isto i sa clankom „Veliki Guru rizik“, koji pokazuje da Gurui nemaju veru jedni u druge.

Ipak od nas se ocekuje da cisto poverujemo u sve sto nam oni kazu i da imamo veru u njihove izabrane Gurue, iako ni oni cak ne prihvataju u celosti njihove pozicione dokumente ili ne prihvataju jedan drugog. To nas lepo dovodi do sledece stvari, a to je da nas cesto pitaju zasto postoje samo nekolicina pisama zalbe u BTP casopisu od onih koji podrzavaju ISKCON-ov Guru sistem. Odgovor je naravno veoma jednostavan, ako pazljivo analizirate sta mi predstavljamo, vecina nasih informacija dolazi od GBC-ja i njihovih samih Gurua, i veci deo ostatka predstavlja citate Srila Prabhupada. U takvoj situaciji u najboljem slucaju mozete samo „ upucati glasnika“. Ipak, podrzavaoci guru obmanjivaca ce morati zapravo da krive GBC sto nam omogucava toliko materijala za objavu! Minus doslovno izjave GBC i njihovih podrzavaoca, i Srila Prabhupada, nase se reci onda obicno ogranice na jednostavno ukazivanje ociglednog! Zato smo konstantno pitali nase klevetnike da ukazu na jednu rec koju smo odstampali da nije istinita. Mi jos uvek cekamo. Bilo koji ostali kriticizam se sveo na nejasna nematerijalna ulaganja kao sto je da je magazin „uvredljiv“, gde niko nije mogao da ukaze na prave RECI koriscene od nas koje su neistinite. Kada se potraze pravi dokazi da se pokazu gde je to sto smo napisali navodno „uvredljivo“ itd, onaj ko se zalio se obicno ne javi vise, jer se ispostavi daljom istragom da su navodne „uvredljive“ reci koje smo odstampali obicno dolazile od strane GBC Gurua ili slicno!

Ja takodje moram da vas upozorim na uzbudljiv razvoj koji ce koristiti svim nasim citaocima. Pre nego sto se objavi sledece izdanje BTP (9) , svi cete primiti specijalno samostalno izdanje BTP magazina. Ono ce sadrzati selekciju najboljih clanaka predstavljenih u svim BTP brojevima do sada, i na taj nacin bice kao ’krem de la krem’ verzija BTP-a!

Morali smo ovo da uradimo iz dva razloga:

  1. Konstantna potraznja za punim setom izdanja od strane citalaca, iako smo ostali potpuno bez primeraka.

  2. Potreba za pravim uvodnim, ali kompletnim, izdanjem BTP-a za nekog ko mozda tek sada dolazi u kontakt sa ovim stvarima po prvi put, i hoce da posvedoci sto vise stvari odjednom, bez da mora da se vraca i cita sve prethodne brojeve.

Mi cemo odstampati desetine hiljada ovog specijalnog izdanja za masovno deljenje, i siguran sam da nakon vidjenja ovog specijalnog dodatka, nasi citaoci ce traziti mnogo kopija kako bi oni podelili neke. Porinuce ovog specijalnog izdanja takodje najavljuje pocetak novog programa i stampanja cele serije dodataka regularnim brojevima magazina, ciji ce cilj biti specificne teme i pitanja. U uvodniku poslednjeg broja objasnjeno je zasto se BTP koncetrise samo na predmet pokazivanja zasto su oni koji stoje izmedju nas i Srila Prabhupada kao njegove zamene neovlasceni i nepotrebni; to je mnogo vise bitnije da se uradi nego ubedjivati svakoga o velicini Srila Prabhupada, jer sam GBC se oslanja na samo tu velicinu Srila Prabhupada kao deo njihove „namami pa zameni“ taktike. Kao podrsku ove ideje, Srila Prabhupada iznosi sledece:

Hamsaduta: To bi napravilo dobar clanak, ono sto ste upravo rekli.
Srila Prabhupada: Onda napisite.
Harikesa: Vi ste totalno unistili protivnika, veoma je tesko bilo sta reci jos.
Srila Prabhupada: Da. To morate dokazati. Mozete slaviti svog Guru Maharaja, ali morate nauciti i suociti se sa javnoscu i biti jaki u svojoj odbrani. To je uspeh. Ne slaveci svog Guru Maharaja. Vi cete slaviti svog Guru Maharaja. To nije jako tesko. Ali biti pobednik nad suprostavljenim elementima. Na taj nacin cete lepo slaviti svog Guru Maharaja. Kod kuce, mozete slaviti Guru Maharaja, i Guru Maharaja ce biti zadovoljan, „oh, moji ucenici me velicaju.“ To nije mnogo...To je dobro. Puno postovanja. To je kvalifikacija. Ali morate se boriti. Onda ce vas Guru Maharaja biti slavljen.
(Razgovor u sobi, 26. Decembar, 1975)

Srila Prabhupada jasno stavlja do znanja sta se trazi „braniti se“, „boriti“ i biti „pobednik“, a ne jednostavno samo „slaviti“ ga. Tako uzimajuci repliku od Srila Prabhupada, BTP uspeh treba biti odmeren, prema Srila Prabhupadu, u odnosu na to koliko se borimo i razvijamo pobede protiv onih elemenata koji se protive Srila Prabhupadovu poziciju kao pravog i jedinog verodostojnog Gurua za ISKCON, a ne samo po tome koliko „slavljenja“ sadrzi. Samo tada ce Srila Prabhupada biti zaista slavljen.

Hare Krishna.

Vas u sluzbi Srila Prabhupada,

Krishnakant
Urednik

Molimo pevajte: Hare Krišna, Hare Krišna, Krišna, Krišna, Hare, Hare,
Hare Rama, Hare Rama, Rama, Rama, Hare, Hare. I Budite Srećni!