Uvodnik: Ubijanje lazi sa
“logikom, razumom I argumentima”


IRM

Dobrodosli u izdanje 4 tromesecnog Povratak Prabhupadu (BTP) casopisa, i sa ovim izdanjem BTP mi smo sada objavili ukupno jednu celu godinu sa izdanjima! Ovde smo da ostanemo, u najmanju ruku dok se pravi Hare Krishna pokret ne vrati za korist svih uslovljenih dusa.

Bice ce zabelezeno u ovom izdanju da mi jos uvek stampamo pisma pisana od nasih citalaca koji su dobili jos izdanje 2! Toliko je veliki bio odgovor na to izdanje. Mnogi citaoci su osetili da se njihovi zivoti ’vracaju Prabhupadu’ jednostavno samo prisustvom ovog jednog casopisa.

Glavni vrhunac ovog izdanja je izvestaj na strani 10 sa naucne konferencije koju je pohadjao i IRM, gde su svetski poznati akademski autoriteti o ISKCON-u predstavili dokaze sto se tice pozicije Srila Prabhupada kao pravog diksa Gurua (inicirajuceg duhovnog ucitelja) ISKCON-a. Takodje na strani 5 mi smo dokumentovali kako je GBC napravi osramocen preokret i priznao da je njihov ’konacni’ pozicioni dokument sto se tice Gurua, na kojuje Konacna Naredba pisana kako bi odgovorila, bila zapravo dokument pun ’lazi’, i kako sad mora biti povucen! Citaoci ce primetiti da mada je sve kroz casopis temeljno dokumentovano sa dokazima , mi definitivno ne povlacimo bilo koje udarce. U ovome sledimo savet dat od strane Srila Prabhupada u njegovim knjigama:

„Krosna ima dva angazovanja: paritranay sadhunam vinasaya ca tuskrtam [BG. 4.8] – daje zastitu sadhuima, bhaktama, i ubija demone. Krsina je pruzio zastitu Pandavama i Vrsnijimajer su bili bhakte, a takodje je ubijao demone kao sto je Kamsa, Aghasura, i Bakasura. Od ova dva angazovanja, ubijanje demona je bilo njegovo glavno zanimanje. Ako ispitamo koliko je vremena posvetio ubijanju i koliko pruzanju zastite videcemo da je posvetio vise vremena ubijanju. Slicno, oni koji su svesni Krishne bi takodje trebali ubijati – ne oruzjem vec ligikom, razumom i obrazovanjem. Ako je neko demon, mozemo koristiti logiku i argumente da ubijemo njegove demonske sklonosti i preokrenuti ga u bhaktu, svetu osobu. Pogotovo u ovo trenutno doba, Kali-yuga, ljudi su vec pogodjeni siromastvom, i fizicko ubijanje je previse za njih. Oni bi trebali biti ubijeni porazeni argumentima, razumom, i nacuno duhovnim razumevanjem.“
(Ucenja Kraljice Kunti, poglavlje 24)

a) Srila Prabhupada jasno kaze ovde da mi u pokretu Svesnosti Krisne bi smo trebali TAKODJE provesti VISE vremena u UBIJANJU („Slicno oni koji su u svesnosti Krisne bi trebali takodje ubijati...).

b) Ali ovo ubijanje se radi putem „Logike, Razuma, i Argumentima“. Srila Prabhupada spominje ove reci DVA PUTA u kratkom pasusu gore. Ovo ce pretvoriti demona u SVETU OSOBU.

c) Dakle sledeceg puta kada neko pomisli da je BTP casopis pun argumenata u logicnom maniru, molim vas setite se citata iznad iz knjige Ucenja Kraljice Kunti. Jer ova rasprava sa logikom i razumom je zapravo deo misije pokreta Svesnosti Krisne jer OVO je kako cemo mi UBIJATI demone i pretvarati ih u bhakte, svete osobe.

I mi prakticno svedocimo ovom desavanju sa mnogo bhakta koji se vracaju Srila Prabhupadovim lotosovim stopalima. Mi kazemo ’vracaju’, jer mi imamo ludu situaciju u ISKCON-u gde:

  1. Srila Prabhupadove knjige i ucenja su razlozi koje privalce ljude da dolaze izprva u ISKCON-u.
  2. I da, u tom trenutku novim bhakta se kaze da moraju da uzmu Srila Prabhupada kao „cuvara“ Gurua za prvih 6 meseci.
  3. Nakon ovog prvog inicijalnog perioda ljudima se kaze da izaberu drugog „Gurua“ za obozavanje.
  4. Onda ako taj Guru padne, pogodite sta – da, opet se morate vratiti nazad Guru „cuvaru“, Srila Prabhupadu.
  5. I kroz ceo vas duhovni zivot ucenja i discipline Srila Prabhupada morate slediti.

Ali, ovde je caka: Srila Prabhupada NIJE Guru! Zamislite!
Ipak na srecu (mada na nesrecu za ’guru biznis’), sve vise i vise bhakta svataju, i prihvataju samo Srila Prabhupada – i dozivljavaju kako njihovi duhovni zivoti napreduju dramaticno kao rezultat, kao sto cemo nastaviti da to dokazujemo detaljno u stranicama BTP casopisa. Ovde gledamo sa radoscu unapred jos jednu godinu BTP casopisa. Casopis pravog hare Krisna pokreta. Hvala Vam.

Hare Krishna i slava Srila Prabhupadu!

Urednik:
Krishnakant


Molimo pevajte: Hare Krišna, Hare Krišna, Krišna, Krišna, Hare, Hare,
Hare Rama, Hare Rama, Rama, Rama, Hare, Hare. I Budite Srećni!