Srila Prabhupada:
Vec uspesan – Nije potreban naslednik


IRM

Drage bhakte,

Dobrodosli u trece izdanje casopisa Povratak Prabhupadu. Imali smo cak jos veci odziv na drugo izdanje caspisa Povratak Prabhupadu nego na otvarajucem izdanju – duplo vece zapravo – i ovo je zbog cinjenice da smo morali da dodelimo dodatnu stranu za pisma nasih citalaca. I pored toga, mnoga pisma nismo mogli ukljuciti i ja se zelim izviniti ukoliko je vase pismo izostalo.
Kao dodatak, postoje uobicajene kombinacije prica, demonstrirajuci potrebu za pozitivnom promenom u ISKCON-u i primere tih promena na delu, okruzene dokazima predstavljjuci stvarne instrukcije Srila Prabhupada.

Sa ovim trecim izdanjem Povratka Prabhupadu mi bismo takodje voleli da vas ohrabrimo da razmisljate da se ukljucitensa ISKCON Preporod Pokretom (IRM). Pregled ISKCON clanova napravljen 1996 od strane eminentnog ucenjaka Profesora Burka Rokforda je pokazalo da se vecina kongregacijskih clanova u Severnoj Americi slozila sa ritvik stavom (primer – da je IRM-om stav da je Srila Prabhupada pravi inicirajuci Guru u ISKCON-a):

„Stav ritvika je primio podrsku medju ispitanim bhaktama. Kao sto moze biti ocekivano, podrska ritvik stavu je jaca od strane kongregacijskih clanova i bivsih ISKCON sledbenika. Ipak postoji znacajna manjina clanova sa punim radnim boravkom koji su u najmanju ruku podrzalli neke ritvik ideje. U severnj Americi 1 od 4 full time clannova, i 1 od 2 kongregacijskih clanova (50%) i bivsih ISKCON clanova (56%) se slozilo da je „Prabhupada zeleo 11 ritvika koje je postavio da nastave kao ritvici nakon njegovog odlaska.“
(Izvestaj Prof. Rokforda, Stogodisnji pregled Prabhupada, 1996)

Mozemo samo pretpostaviti da se broj bhakta koji podrzava ritvik povecava sa rasucim nezadovoljstvom povodom rukovodstva ISKCON-a. Dakle mi znamo da ste tamo vani, citajuci IRM pisma i Povratak Prabhupadu, i mirno cekate  sa strane. Ali mi razumemo da moze biti veoma tesko ustati za svoja uverenja. I tako vi nastavljate sa vasim devocijskim zivotom, ali sumnja koja vas jede jednostavno nece da ode. Jednog dana vi skupite hrabrost da iznesete neke svoje sumnje prijatelju, bratu po Bogu, ili mozda hramskom predsedniku.. Ali trenutka kada iznesete BILO KAKVE sumnje vi ste momentalno oznaceni kao „vredjalac“ i receno vam je da nemate prava „kritikovati cistog bhaktu“. I mozda se vratite nazad na svoju sluzbu, i drzite svoje sumnje za sebe. Ali one se i dalje ne gube, i vi i dalje niste sigurni „da li je ova osoba stvarno cista? Da li ce me oni stvarno vratiti nazad Bogu? Da li umesto toga trebam slediti Srila Prabhupada?“

Ako nastavite da iznosite sumnje postoje neke druge stvari koe vam se mogu dogoditi:

  • Moze vam se nametnuti najveci gresni utisak koji ste ikada doziveli, i da se time ucini da vase sumnje proizilaze zbog vase necistoce
  • Mozda ce vam zabraniti dolazak u hram
  • Vasa braca i sestre po Bogu vas mogu ’izbaciti iz clanstva’ i prestati da govore sa vama

Ipak, mi bi smo vas ohrabrili da se drzite svojih uverenja i ne dozvolite da vas kultne taktike drze podalje trazenja istine. Mnoge bhakte su uplaseni da se izjasne zbog straha da ce uciniti uvrede, ali iznosenje istine o laznim Guruima koji varaju NIJE uvreda, vec je izlaganje istine za dobrobit svih. IRM ne kritikuje ove ljude samo da bi napravili nevolje, vec mi samo pokusavamo da pokazemo sta se dogadja kada ucenik ne slusa naredbe verodostojnog duhovnog ucitelja, Srila Prabhupada.

Dakle mi isemo tom procentu bhakta koji potencijalno mogu podrzavati IRM – znamo da vam ima, i mi TREBAMO vasu pomoc da vratimo ISKCON nazad Srila Prabhupadu! Izadjite iz senke i pomozite  nam, i naci cete blazeno drustvo medju vasom IRM bracom i sestrama po Bogu.

IRM raste brzo i trebamo jos bhakta da pomognu da se postave hramovi, dele knjige, zapocnu zajednice farma, da se propoveda, i jos toga. Molimo vas pomozite da se ISKCON preporodi za zadovoljstvo njenog pravog vlasnika, Njegove Bozanske Milosti Srila Prabhupada. Vi se zapravo nemate cega bojati, jer je istina na vasoj strani!

Hvala Vam. Hare Krishna i sva slava Srila Prabhupadu
Krishnakant


Molimo pevajte: Hare Krišna, Hare Krišna, Krišna, Krišna, Hare, Hare,
Hare Rama, Hare Rama, Rama, Rama, Hare, Hare. I Budite Srećni!