Vrhovno Licemerje GBC-ja – 2 deo


IRM

Ispod vidimo jednog GBC-jevog izglasanog guru-a, Gour Govinda Swami-ja ("GGS"), koji odgovara na direktno pitanje o tome da li je dobio posebno ovlascenje od Srila Prabhupada da inicira ucenike u svoje ime (i na taj nacin deluje kao Srila Prabhupadov naslednik):

Bhakta: Da li imate pismo od Srila Prabhupada gde kaze da zeli da vi inicirate ucenike?

Gaou Govinda Swami: Da, rekao mi je ovde, u toj sobi gde je Prabhupada boravio 1977 godine. Prabhupada je izbacio sve bhakte napolje, pozvao me je unutra, i sapnuo mi na uvo: "Gour Govinda, ovde ce biti jedan od najbojlih centara u ISKCON-u. Ostani ovde. Trebao bi prihvatiti ucenike, inace kako ces rukovoditi?" Drzao sam to u svom srcu sve do prvog GBC sastanka gde su izabrali gurue. Kada sam im rekao Prabhupadove instrukcije, zeleli su dokaz. Onda sam pokazao pismo gde je Prabhupada napisao, "...pod tvojim vodjstvom...". Ipak nisu hteli da mi dozvole. Morao sam da se borim."
(Darshan, Bubanesvar, April 1989, objavljeno Moj Postovani Duhovni Ucitelj, poglavlje 7, str. 58)

Sapat odbacen – dokaz trazen

1. GBC nije nasao tvrdnju GGS-ja o sapatu verodostojnom. Zeleli su cvrst dokaz o ovom navodnom ovlascenju.

2. Kao "dokaz" ovog navodnog ovlascenja, GGS pokazuje pismo GBC-ju koje je primio od Srila Prabhupadovog sekretara dok je jos uvek bio bramacari ucenik. Pismo je glasilo:

"Istovremeno mozes tamo pozivati lokalne ljude i propovedati nasu filozofiju objasnjavajuci smislove Srila Prabhupadovih knjiga na Orisa jeziku, i postepeno ce se lokalni ljudi prikljuciti. Na ovaj nacin mozemo razviti lep centar u Orisi pod tvojim vodjstvom. Ideja je da ce posao oko prevoda na Hindi i dalje nastaviti, ucenja Hindi jezika strancima ce se nastaviti, i istovremeno mozemo otvoriti centar u Orisi pod tvojim vodjstvom. To je ideja Srila Prabhupada, i ako ti se svidja, mozes doci do Mayapura, i odradicemo ono sto je potrebno".
(Pismo od Bramanande swamija licnog sekretara u ime Srila Prabhupada Gour Gopalananda Dasu, 7.Oktobar, 1974god. Odobreno "ACBS" [potpis])

3. Videci da pismo jednostavno izjavljuje da bi ISKCON centar trebao biti otvoren "pod vodjstvom" GGS-ja, sa nepominjanjem njega da postane guru, GBC je odbacio tvrdnje o "ovlascivanju" i nije mu dozvolio da se pridruzi njihovom guru klubu.

GBC-jevo odbacivanje postaje GBC-jevo sveto postavljanje

4. Odbijajuci u pocetku GGS-ja za guru-a, zbog toga sto nije ovlascen od Srila Prabhupada, GBC kasnije "ovlascuje" GGS-a za guru-a i kasnije za sveca sa sledecom rezolucijom:

"Gour Govinda Swami je ovlascen da pocne da daje diksha inicijacije, cekajuci odobrenje od troclanog komiteta postavljenog od strane GBC tela."
(GBC rezolucija, 28.Februar, 1985)

"GDE JE HH Gour Govinda Maharaja bio veliki bhakta Gospoda Caitanye Mahaprabhu-a i Srila Prabhupada [...] ZBOG TOGA je odluceno da se dan odlaska HH Gour Govinda Maharaja postuje u ISKCON GBC i BBT Calendaru svake godine."
(GBC rezolucija 704, 1996)

Licemerje GBC-ja

Serija dogadjaja iznad jednostavno pokazuje cisto licemerje GBC-ja da su oni u pocetku odbili da postave GGS-a za guru-a zbog toga sto nije bio ovlascen od Srila Prabhupada, ali kasnije, zbog politicke svrsishodnosti, su bili srecni da ga "ovlaste" (kao i mnoge druge) i daju status guru-a, iako je isti nedostatak ovlascenja ostao.


Molimo pevajte: Hare Krišna, Hare Krišna, Krišna, Krišna, Hare, Hare,
Hare Rama, Hare Rama, Rama, Rama, Hare, Hare. I Budite Srećni!