Vrhovno Licemerje GBC-ja – 1 deo


IRM

GBC zauzima dva dijametralno razlicita stava u zavisnosti sa kojim guruom se suocava (mi dokaze o ovoj tehnici koja drzi dva istovremeno kontradiktorna stava prilazemo vise na strani 13 ovog broja BTP magazina). Kada se odbrane izazova rivala koji proisticu od gurua van ISKCON-a, tacnije Gaudija Matha, GBC onda urgira da se uzme utociste Srila Prabhupada, sa njegovim fizickim odsustvom koje onda ne predstavlja hendikep. Ipak, kada dodje do neophodnosti prihvatanja jednog od ISKCON-ovih "zivih gurua", onda GBC tvrdi da nije dovoljno uzeti utociste Srila Prabhupada jer nije fizicki prisutan!
GBC-jev skorasnji dokument koji odgovara na NM-jeve tvrdnje da mu je Srila Prabhupada nalozio u jednoj konverzaciji Oktobra 1977 da vodi ISKCON ( tvrdnje koje je IRM razotkrio pre skoro vec 10 godina (http://bit.ly/96s0iU), i na koje je GBC tek sada odlucio da odgovori), nudi vise dokaza o licemerstvu GBC-ja. Svi citati iz ovog dokumenta bice oznaceni bojom u okvirenom delu teksta, koje je izneo GBC-jev Izvrsni Komitet Marta 2010god.

GBC Nema Dokaza

"Potrebno je pazljivo navesti, kako god, iznad i izvan svega ovoga, moramo dati na razmatranje ono sta Srila Prabhupada nije rekao. Ni u jednom trentku on nije preneo njegovim licno treniranim vodjama upustva koje Narayana Maharaja tvrdi da mu je Srila Prahupada dao."

Slicno tome ni u jednom trenutku Srila Prabhupada nije izjavio:

a) Da je ritvik sistem inicijacije postavljen od strane njega za ISKCON 9.Jula 1977 trebao biti odbacen 4 meseca nakon njegovog odlaska.

b) Da se postavljeni ritvici automatski magicno pretvore u diksha gurue

c) Da je GBC ovlascen da stvara gurue glasanjem

d) Da GBC treba da promeni vodjenje ISKCON-a u odnosu na kako je bio vodjen tokom prisustva Srila Prabhupada, ili da se samo sistem inicijacija treba promeniti

e) Da ISKON moze biti baziran na sekularizaciji, komercijalizaciji i Hinduizaciji.

Tako da, ISKCON je danas baziran na onome sto Srila Prabhupada nije rekao.

Nekompitabilna Filozofija

"Zaista, instrukcije koje Narayana Maharaj tvrdi da je primio su vise nego odsutne iz evidencije: one su nekompitabilne sa instrukcijama i nacelima koje je licno Prabhupada ulio u svojim vodjama."

Slicno:

a) Izmisljotine 28. Maja, 1977, da je Srila Prabhupada ovlastio 11 ritvika da postanu 'stalni-regularni" diksha gurui su nekompitabilne zajedno sa upozorenjem koje je dao neposredno dan pre, njegovim ucenicima u pokusajima da postanu diksha gurui:

Bhavananda: "Bice takvih ljudi, ja znam. Bice onih ljudi koji ce pokusati sebe postaviti za gurua."
Tamala Krsna: "To se desavala i mnogo godina ranije. Tvoja braca po Bogu su razmisljala na isti nacin. Madhava Maharaja..."
Bhavananda: "O, da. Spremni da zauzmu."
Srila Prabhupada: "Potreban je veoma jak menadzment i pazljivo posmatranje."
(Razgovor, 27.Maj, 1977)

b) Izmisljotina da je Srila Prabhupada ovlastio sve njegove ucenike da postanu njegovi diksha guru naslednici je nekompitabilna sa ritvik sistemom inicijacija koji je zapravo ovlastio za ISKCON.

c) Da su parampara diksha gurui predmet disipline organa za upravljanje, i da mogu da se izloze zadovoljavanju u svakom smislu i da propovedaju protiv ucenja Srila Prabhupada, je nekomptiabilno sa Srila Prabhupadovim ucenjima o guru-tattva.

I tako dalje – molimo vas pogledajte sve prethodne izdanja BTP magazina i dokumenata koji predstavljaju stav IRM-a! (www.iskconirm.com)

Poslednje instrukcije


"Prahupada nam je ponudio neka delimicna upustva u ranim danima njegove poslednje godine:" Drzite se nasih principa, videcete da GBC veoma nadgleda to. Onda ce se sve nastaviti, cak i kada ne budem prisutan. Uradite to. Ovo je moj zahtev. Sta god malo da sam vas naucio, sledite to, i niko nece biti ozaloscen. Nikakva maya vas nece dotaknuti. Sada nam je Krishna dao, i nece vise biti oskudica novca. Stampajte knjige i prodajte. Dakle sve je tu.Imamo dobra utocista sirom sveta. Imamo prihode. Drzite se principa, sledite...Cak i ako iznenada umrem, mocicete da upravljate. To je sve."
(Razgovor u sobi, Bombaj, 22.April, 1977)


GBC priznaje da izjava gore predstavlja "delimicna" upustva, i da se sve moglo lako voditi od te tacke nadalje, cak i kada nas Srila Prabhupada napusti, jednostavno nastavljajuci na isti nacin, bez ikakve promene. Ovo je ista "bez promene" filozofija data od strane IRM-a (http://bit.ly/bv6F7f).

Nepouzdan svedok

GBC odbija NM-jeve secanja jer oni imaju:

"uporedite ih pazljivo sa snimljenim dogadjajima".

1) GBC je vise nego srecan da izazove NM-jeva secanja kada ugrozava njihovu poziciju, ali kada su vise nego srecni da prihvate njegova secanja u intervju-u ISKCON Zurnala iz 1990 godine, kada je predstavio nalog bez ikakvog dokaza, sta mu je navodno Srila Prabhupada rekao sto se tice ritvika. Dakle ako Narayana Maharaj kaze nesto sto GBC-ju odgovara, moze mu se slepo verovati, inace GBC odjednom oseti potrebu za "dokazima"!

2) I takodje smo uporedili GBC-jeve tvrdnje njihovog neovlascenog guru sistema, i drugih ucenja, sa "zapisima dogadjaja", i opet nema poklapanja!

Zakljucak

"Ocito, IRM bi bio nelojalan prema Srila Prabupadu ako bi prihvatio GBC-jeve tvrdnje o njihovom stavu sto se tice ucenika Srila Prabhupada i ISKCON-a. Moramo odbaciti te tvrdnje."

Ovo iznad je zakljucak u odnosu na GBC dokument, vodjen izmedju "GBC-ja" i "NM-ja" cime je pozicija "NM-ja" zamenjena u "IRM" i "GBC"! Ne postoji bolji nacin da se ukaze na GBC-jevo vrhovno licemerje i kako se takvo licemerje moze lako iskoristiti da se porazi njihova neovlascena filozofija.

Molimo pevajte: Hare Krišna, Hare Krišna, Krišna, Krišna, Hare, Hare,
Hare Rama, Hare Rama, Rama, Rama, Hare, Hare. I Budite Srećni!