Poremecaj nad nepostojecom naredbom


IRM

Ovde pregledavamo po hronoloskom redu razlicite tvrdnje date od strane guru obmanjivaca da opravdaju zasto oni imaju pravo da zamene Srila Prabhupada kao diksha gurua ISKCON-a, sve sto imamo ovih godina jeste njmanje 5 razlicitih "naredbi" u pokusaju da opravdjau njihove guru obmane.

1. Ritvik naredba

Kao sto smo obimno dokumentovali u prethodnim izdanjima, u pocetku, nakon odlaska Srila Prabhupada 1977 godine, tvrdjeno je da je Srila Prabhupada dao 'ritvik-guru' naredbu, gde ce 11 osoba postati guru naslednici, zbog toga sto su postavljeni kao ritvici. Zatim, priznato je od strane GBC-ja da je guru sistem koji je rezultat ove "ritvik-guru" naredbe bio obmana, koju mi nazivamo " Velike Guru Obmane, Prvi deo".

2. Generalna naredba

GBC je tada promenio taktiku I pokrenuo "Velike Guru Obmane, Drugi deo" tvrdeci da ustvari pre nego sto je data naredba koja je obuhvatala 11 osoba da budu guru naslednici, Srila Prabhupada je zapravo ovlastio svakog njegovog ucenika da postane guru, jednostavno ponavljajuci naredbu Gospoda Caitanye "postani guru" iz Caitanya Caritamrte, Madhta Lila, 7:128 ("amara ajanya guru hana"). Ipak, guru obmanjivaci su sami prihvatili stav IRM-a da ova naredba zapravo ne ovlascuje diksha guru naslednike:

"Poucite svakog da sledi naredbe Gospoda Krsne kao sto su date u Bhagavad Giti I Srimad Bhagavatamu. Na ovaj nacin, postanite duhovni ucitelj I pokusajte da oslobodite svakog u ovoj zemlji". (Madhya Lila, 7:128). Ove izjave Srila Prabhupada I Caitanye Mahaprabbhu-a sigurno ne mog biti priminjene znacenju acarye navedene iznad. NITI MOGU BITI PRIMENJENE NA TRECI NACIN (onaj koji INICIRA), jer je Srila Prabhupada zapravo direktno postavio 11 acarya kao sto cemo jasno pokazati".
(HH Tamal Krishna Goswami, bivsi guru I GBC, Pismo Upanandi Dasu, 13/12/1978)

"Tako da cetiri slucaja koja spominjes (ukljucujuci "postanite guru-I") ne mogu se primeniti takvom primarnom guru-ucenik odnosu, na nivou siksa I diksha."
(HH Hridayananda Das Goswami, Guru I GBC Emeritus, Avgus 13, 1977. Cela razmena se moze naci na: www.iskconirm.com/hrdayananda_master_of_evasion.htm )

"Srila Prabhupada pise, "Najbolje je ne prihvatati ikakve ucenike." (CC. Madhya 7.130, smisao). Na osnovu ovog upozorenja moze se pretpostaviti da reci "guru hana" znaci postani siksa guru. U ovom prvom redu CC. Madhya 7.128 Sri Caitanya Mahaprabhu kaze koga god sretnete; recite mu o Krsni… ovo se takodje odnosi na siksa."
(Njegova svetost Partha Sarathi Das Goswami, ISKCON GBC izglasan guru, http://www.psdgoswami.com/joss56.htm, arhivirano 23. Ferbruara 2010)

3. "Cekajuca" naredba

Sa neuspehom pristupa "generalne naredbe", neki guru obmanjivaci su uzeli utociste u nekim citatima, gde tvrde da Srila Prabhupada jasno govori o ovlascivanju nekih guru naslednika u buducnosti. Ispod su neki primeri ovih citata:

"Ne postajte prevremeni acarya. Prvo sledite naredbe acarya, I postanite zreli. Onda je bolje postati acarya. Zato sto smo zainteresovani da pripremimo acaryu, ali pravilo ili etiketa ponasanja je da u najmanju ruku dok je guru prisutan, ne treba postati acarya."
(Lekcija Srila Prabhupada, 6.April, 1975)

"Izabracu neke guru-e. Ja cu reci, "Sada postanite acarya. Postanite ovlasceni." Ja cekam na to. Svi postanite acarye. Ja se povlacim kompletno. Ali trening mora biti kompletiran."
(Razgovor u sobi, 22. April, 1977)

"Kada Ja naredim ti postajes guru, on postaje pravilan guru. To je sve. On postaje ucenik mog ucenika."
(Razgovor u sobi 28.Maj, 1977)

1) Ovaj prilaz je kompletno kontradiktoran prilazu "generalna naredba", koji nam vec govori da je Srila Prabhupada ovlastio svakoga da postane diksha guru naslednik, nama je ipak receno da Srila Prabhupada mora prvo licno ovlastiti takve guru-e.

2) Jos vise znacajno, moze se lako testirati ako citat iznad zapravo dokazuje da je Srila Prabhupada izjavio da ce ovlastiti diksha guru naslednike, jednostavno gledajuci da li je Srila Prabhupada to uradio! Ipak, 33 godine kasnije niko do dan danas nije predstavio akcije Srila prabhupada kako ovlascuje ove diksha guru-e, koje je navodno najavio ranije. Kao sto je prikazano, u pocetku, lazno je tvrdjeno da je "ritvik-guru-i" naredba sledstvena diksha guru ovlascenju.

4. Tajna naredba

Sa neuspehom prethodnih 3 pristupa u pokusaju da opravdaju guru naslednistvo, I bez "guru naredbe" da se pojavi niotkuda, neki guru obmanjivaci, u ocaju, su smislili svoje guru naredbe. Tako srecno ucestvujuci u originalnoj "obmanjivackoj naredbi" 1978, I videci njen neuspeh, neki obmanjivaci su misteriozno "zapamtili" nakon mnogo godina kasnije da je Srila Prabhupada zapravo licno naredio njima da postanu diksha guru naslednici! I nadalje, ova naredba je data "tajno" ili "sapucajuci" I zato niko u ISKCON-u nije mogao da zna za postojanje ove naredbe. Zaista, toliko su tajne bile ove naredbe, da kao sto je izjavljeno, da ni oni koji su je primali nisu znali za postojanje te naredbe dok je nisu magicno "otkljucali" u njihovim secanjima mnogo godina kasnije!

5. Pretpostavljena naredba

S obzirom na bedan pokusaj vec preko 33 godina da se utuvi u glavi naredba guru naslednika od Srila prabhupada, GBC-jev poslednji prilaz je jednostavno bacenje u vetar, I konacno priznavanje da takva precutna naredba zaista ne postoji. Ipak umesto takve naredbe od strane Srula Prabhupada , kao sto smo dokumentovali u BTP broju 17, "GBC guru iznenadjenje", GBC sada jednostavno pretpostavlja da je Srila Prabhupada nekako morao "precutno hteti" diksha guru naslednike!

Zakljucak

U dodatku na ISKCON-ov trenutni guru sistem koji nema nikakvu naredbu od Srila Prabhupada da opravda njeno postojanje, GBC-jev oficijalni "mozak", "Savetodavno Vece Sastri" (SVS), je reklo da proces kojim su guru ovlasceni, putem samoglasanja, nije osnovan u "guru, sadhu I sastri":

"Nas trenutni sistem je institucionalizovao proces u kome starije bhakte glasaju ili se bez prigovora iznasljavaju u vezi potencijalnih gurua. Ali mi ne nalazimo ovaj proces institucionalizacije koji trazi samo blagoslov drugih u sadhu, guru I sastri kao nacin da se neko ovlasti da postane guru."
(Balansiranje uloga GBC-ja I ucenika u Guru izboru, SVS)

Dakle iz svakog moguceg ugla, ISKCON-ov trenutni guru sistem je u osnovi velika neovlascena obmana!


Molimo pevajte: Hare Krišna, Hare Krišna, Krišna, Krišna, Hare, Hare,
Hare Rama, Hare Rama, Rama, Rama, Hare, Hare. I Budite Srećni!