Priznavanje gresaka - 3:
Menjanje knjiga znaci poraz


IRM

Jedan znak da ISKCON lideri primaju poraz u nadmocnim dokazima koje IRM predstavlja, je njihov pokusaj da se otarase ovih dokaza menjajuci reci Srila Prabhupada!

Predstavljamo dva primera njihovih pokusaja da urade ovo na dva kljucna IRM argumenta.

„Postani Guru“

Izdvojili smo u prethodnom clanku kako je GBC-jeva tvrdnja o ovlascenju da postanu diksha gurui razbijena prisustvom izjave „Najbolje je ne uzimati ikakve ucenike“ u Caitanya-caritamrti. Nemocni da opovrgnu Srila Prabhupadove jasne reci, ISKCON vodjstvo je sada odlucilo da se otarasi ovog problematicnog citata jednostavno praveci se da ne postoji!

Pokusaj promene knjige – 1

GBC samoizabran guru obmanjivac HH Bhakti Vikash Swami („BVKS“) je predlozio da se eliminise ovaj citat na koji je nemoguce odgovoriti, tvrdeci da je jedna rec lose prepisana:

Ipak, Caitanya Mahaprabhu je naredio svim njegovim sledbenicima da postanu gurui. Dakle ritvici kazu da to znaci da postanemo siksha gurui a ne diksha gurui. I u smislu Srila Prabhupada na stih 130 iz Madhya-Lila, koji dolazi odmah nakon poznatog stiha amara-ajnaya guru haya tara ei desa, „Postani guru i oslobodi ovu zemlju“, postoji izjava da „najbolje je ne prihvatati ikakve ucenike“ u smislu Srila Prabhupada. Ja imam originalni prepis ovoga i postoje greske u Prabhupadovim knjigama napravljeni od strane njegovih urednika, pogotovo u Caitanya-caritamrti, koja je bila posao u zurbi, i zapravo trebalo bi da kaze „Najbolje je ne ...“, zbog toga sto je Srila Prabhupada diktirao i prepisivac je cuo i napisao i onda su promenili. To bi trebalo biti „Najbolje je ne uzimati mnogo ucenika“ a ne „ikakve ucenike“. Jedna rec pravi veliku razliku.“
(Lekcija BVKS-a, 9.Februar, 2009)

Tako nemocan da se nosi sa dokazom koji efektivno pobija njegovu laznu guru poziciju, BVKS izjavljuje da bi trebali jednostavno da promenimo rec „ikakve“ u „mnogo“. On navodi da ima dokaza kako bi opravdao ovu promenu, ali to je dokaz koji nije nikad predstavio, i videcemo zasto u sledecem delu.

Pokusaj promene knjige – 2

BVKS zaboravlja da je ranije dao zapravo totalno drugaciji razlog zasto bi ova izjava od strane Srila Prabhupada trebala biti promenjena, kao sto je dato ispod:

Od:Dravida das ACBSP (San Diego – USA)
Datum: 04.04.2007 17:06 (10:06 – 0700)
Cc: (BBT) Greske (u) Engleskim knjigama (1385)
Referenca: Tekst PAMHO : 13303610 od Brahma Murta dasa (NE BBT)
Predmet: Madhya 7.130
---------------------------------------------------------------------------------
Sledece je primljeno od Bhaktivikasa Swamija 1. Marta
---------------------------------------------------------------------------------
(Citati Madhya Lila 7:130)
Bitan deo iz Anubhasya:

„ami sarvottama vaisnava sisya karile
Garvvarupa bhajana nasta haya—ei
Utkatabhaktabhimana tyaga kariya
Dainyera sahita suddhanamagrahanacara
o suddhanama pracararupa gurura karya
karile jadapratistharupa visaya-
taranga prabala haite pare na.

NB: Srila Bhaktisiddhanta ne izjavljuje da se ne uzimaju ucenici, vec suprotno: odreci se mentaliteta koji je za to da se ne prihvataju ucenici.
---------------------------------------------------------------------------------
(Pogledaj prilozen fajl), koji potvrdjuje BVK Swami 100%.

Tvoj sluga,
Dravida das
---------------------------------------------------------------------------------

U 03:17 PM 4/4/2007 +0200, Brahma Murta Das (NEE BBT) je napisao:

Trenutno je

>>Neko ne treba pokusavati neprirodno postati napredan bhakta, razmisljajuci:“ Ja sam prvoklasni bhakta“. Takvo razmisljanje se treba izbeci. Najbolje je ne prihvatati ikakve ucenike.<<
Ref.VedaBaza=> Madhya 7.130

Treba biti

>>Neko ne treba pokusavati da postane neprirodno napredan bhakta, misleci „Ja sam prvoklasni bhaktam te zbog toga najbolje je ne prihvatati ikakve ucenike.“ Takvo razmisljanje treba izbeci.<<
Ref.VedaBaza=> Madhya 7.130

Dravida Prabhu,

Da li mi mozes molim te objasniti zasto se ovo mora promeniti?

Tvoj sluga Brahma Murta das

Ovde BVKS ne navodi ijednu gresku u prepisivanju, vec tvrdi da Srila Bhaktisiddhanta Saraswati daje drugacije objasnjenje, i da zbog toga Srila Prabhupadove reci moraju biti promenjene.

Na koji god nacin da gledate na to, ovo pokazuje da Caitanya-caritamrta, koje je vec ovakva citavih 35 godina, iznosi da se „postani guru“ odnosi samo na siksha gurue, i da je ISKCON vodjstvo prepoznalo ovo, te je stoga otuda njihova zelja da se ovo promeni.

Srila Prabhupada mora ovlastiti

U Konacnoj Naredbi smo pokazali da bilo koji diksha guru u ISKCON-u bi trebao prvo biti posebno ovlascen od Srila Prabhupada, citirajuci sledeci stih iz Srimad Bhagavatama:

„Treba se uzeti inicijacija od verodostojnog duhovnog ucitelja koji potice iz lance ucenickog nasledja, koji je ovlascen od svog duhovnog ucitelja. To se zove diksha-vidha-na.“
(Srimad-Bhagavatam, 4.8.54, smisao)

Kljucni deo ovog citata je „koji je ovlascen od svog duhovnog ucitelja“. Ovo znaci da nas GBC ne moze namazati nekim nejasnim pojmom da je postajanje diksha gurua „ automatski“ u ISKCON-u, ili da je „vanvremenska naredba“, ili da je „tradicija“ i tako dalje. Bolje je, da pokazu ovlascenje od Srila Prabhupada direktno, jer bez ovoga je njihov vestacki guru program unisten. I kao sto smo pokazali vec po ko zna koji put, oni su jednostavno u nemogucnosti da priloze takvo ovlascenje. Dakle sta da se radi? Jednostavno. Otarasiti se ove problematicne kvote! I to je ono sto je zapravo Bhakti Caru Swami, jos jedan BC samoizabran guru, uradio u njegovom prevodu Srimad-Bhagavatama na Bengaliju. On je jednostavno namerno IZOSTAVIO „je ovlascen od svog duhovnog ucitelja“, kada je preovdio stih iznad – knjizevno receno jednako „spajanju“. Mi kazemo „namerno“, jer ova grska je ukazana pre mnogo godina, ali zadnje 7 izdanje, 2009 godine, gde stampanje Srimad-Bhagavatama drzi propust netaknut, zbog ociglednog razloga.

Zakljucak

Dva citata koriscena iz Konacne Naredbe o kojima se pricalo iznad, donosi smrtni-udarac trenutnom ISKCON-ovom GBC guru sistemu. Inace zasto bi menjali Srila Prabhupadove reci u tim recenicama umesto ih slediti? Svateci da je igra pri kraju, ISKCON vodjstvo moze samo pribeci zadnjem utocistu – namernom varanju – kako bi pokusali da podupru njihovo neovlasceno okupiranje Srila Prabhupadove pozicije.


Molimo pevajte: Hare Krišna, Hare Krišna, Krišna, Krišna, Hare, Hare,
Hare Rama, Hare Rama, Rama, Rama, Hare, Hare. I Budite Srećni!