Priznavanje gresaka 1: Srila Prabhupada je guru


IRM

U borbi izmedju devijantnog GBC-ja i IRM-ma, 3 faze se mogu izdvojiti:

Faza 1: ISKCON lideri tvrde da IRM gresi

Faza 2: ISKCON lideri se slazu sa IRM-om (ali nastavljaju njihove guru obmane)

Faza 3: ISKCON lideri zapravo pocinju da slede IRM, i razmontiravaju guru obmane.

Kao sto smo dokumentovali putem specijalnog izdanja BTP magazina broj 2, i mnogih skorasnjih brojeva BTP-a, po cemu se vidi da ISKCON vodjstvo ulazi u fazu 2, gde su nastavili da menjaju svoju osnovu filozofije sve vise i vise prema stavu IRM-a.

Kao jos dokaza faze 2, mi predstavljamo jos 3 strane o priznavanju gresaka od strane ISKCON-a. Nada se da je samo pitanje vremena pre nego sto ISKCON udje u fazu 3, odricuci se njihovog Kali-yuga licemerja u pricanju jedne stvari dok rade druge, i zaparvo pocetku sledjenja IRM stava da je Srila Prabhupada ISKCON-ov jedini diksha (inicirjuci) guru, kao sto i mnogi drugi, unutar i van ISKCON-a, vec prihvataju i slede.

1. HH Giriraja Swami

U clanku BTP magazina broj 21 „Dokaz je ispred nas svakog jutra!“, dokazali smo da je molitva Guru-vandana koja se peva svakog jutra od strane svakog ISKCON clana se odnosi iskljucivo Srila Prabhupadu kao ISKCON-ovom diksha guru-u. U svetlu naseg izlaganja na njegova ucenja u BTP broju 25, ISKCON guru HH Giriraja Swami („GRS“) se sada cini prilagodio IRM filozofiji, kao sto je otkrinjeno u pitanju i odgovoru nakon njegove lekcije koje je dao posle objavljivanja BTP magazina broj 25:

Gaura Bhagavan Das: “Svakog dana u Guru-vandana molitvi koju pevamo, sri-guru-carane rati, ei se uttama gati, ye prasade pure sarva asa:“Privrzenost lotosovim stopalima duhovnog ucitelja je najbolji nacin duhovnog napredka. Njegovom miloscu sve zelje duhovne perfekcije se ispunjavaju.“ Dakle ako je neko privrzen lotosovim stopalima Srila Prabhupada, dostici ce svo savrsenstvo. Ne treba mu nista vise nego druzenje sa bhaktama koji su isto tako privrzeni lotosovim stopalima Srila Prabhupada.“
Giriraja Swami:"Slazem se sa tobom. Ono sto si citirao potvrdjuje ono sto je receno na lekciji.“
(GRS Lekcija, 17. Januar, 2010)

GRS se slaze sa IRM-om da je dovoljno za svakog ISKCON-ovog bhaktu da samo prihvati Srila Prabhupada kao diksha gurua- duhovnog ucitelja o kome i peva Guru-vandana molitva i da se druzi sa ostalim bhaktama koji isto to prihvataju.

2. Priznavanje gresaka TV-a

U zadnjem izdanju BTP magazina, pokazali smo skorasnja desavanja o priznavanju gresaka od strane ISKCON lidera koje se prostiru od javnih lekcija do masovnih javnih video emitovanja tvrdeci stav IRM-a da je Srila Prabhupada sadasnji guru ISKCON-a. Sada mozemo izvestiti da je ovo priznavanje gresaka otislo jedan korak dalje, sa ISKCON televizijom koja emitovanjem proglasava:

„Primio sam jednu knjigu i ta knjiga je Na Putu Krisni, i trenutak kada sam pricitao ovaj jedan red u knjizi momentalno sam dobio realizaciju, i rekao „Ovo je guru kojeg sam trazio ceo svoj zivot.“ Sreo sam toliko puno gurua, sreo toliko poboznih ljudi, ali me niko nije mogao uveriti. Ali jedan red koji je Prabhupada napisao, kada sam procitao, odmah sam bio uveren.“ U to vreme sam zeleo upoznati Srila Prabhupada... to je bila osoba koju sam zeleo videti, ali je na poledjini knjige pisalo „ Srila Prabhupada nas je napustio 1977“ i odmah su suze krenule iz mojih ociju – isto kao sto se vi osecate, tako sam se ja osecao. Ali onda sam pomislio iako je Srila Prabhupada minuo 1977, njegova ucenja su sigurno jos tu. Tako sam odmah poceo citati te knjige.“
(Ramanuja das „Kultura Hare Krishna“, 3. Januar, 2010, MATV, audio mozete naci ovde: www.iskconirm.com/sounds/HKCulture_MATV030110.mp3
Objavljeno od strane ISKCON bhakta iz Englske, pod vodjstvom i podrskom Giriraja Swamija. Ref: “Hare Krishna Kultura dolazi TV satelitu“ Nedeljne Vesti ISKCON-a, 11. April, 2009)

Ovaj televizijski zapis pojasnuje da iako Srila Prabhupada nije fizicki prisutan, takva je duhovna snaga Srila Prabhupadovih reci da samo jedan red iz njegove knjige je dovoljan da uveri nekog da ga prihvati za gurua, kojeg neko trazi za zivota. Ne pominje se potreba za nikog drugog „zivog“ duhovng ucitelja. Na ovaj nacin se Srila Prabhupada opisuje kao neciji vecni verodostojni duhovni ucitelj:

Indijska dama: ... „ da li nas duhovni ucitelj jos vodi nakon smrti?“
Srila Prabhupada: „Da, da. Kao sto nas Krishna vodi, tako ce nas slicno i duhovni ucitelj voditi.“
(Lekcija Srila Prabhupada, 23. Septembar, 1969)

„Vecna veza izmedju ucenika i duhovnog ucitelja pocinje od dana kada ga cuje.“
(Lekcija Srila Prabhupada, 4. Septembar, 1972)

Stoga, Ramanuja das, koji je uzeo inicijaciju od Giriraja Swamija, priznaje na televiziji da je zapravo pravi duhovni ucitelj Srila Prabhupada!

3. ISKCON websajt

Novi ISKCON UK websajt predstavlja Srila Prabhupada kao: „Osnivaca i Duhovnog Ucitelja ISKCON-a“. Ovo znaci da su shvatili da smo mi svi ucenici Srila Prabhupada, jer Srila Prabhupada kaze:

„Da, Ja sam duhovni ucitelj ove insitucije, i svi clanovi drustva treba da budu moji ucenici. Oni slede principe i nacela koja sam ih pitao da slede, i tako su duhovno inicirani od strane Mene.“
(Intervju Srila Prabhupada, 3.12.1968)

Odnoseci se na Srila Prabhupadov status kao jedinog gurua za ISKCON, to mora znaciti diksha guru, kao sto iznosi i Srila Prabhupada iznad u citatu, jer bez obzira koliko moze biti siksha gurua, moze biti samo jedan diksha guru:

„Bhakta mora imati samo jednog inicirajuceg gurua jer u sastrama je prihvatanje vise od jednog zabranjeno. Ne postoji granica, kako god, za broj gurua koji daju instrukcije koje moze neko prihvatiti.“
(Sri Caitanya-caritamrta, Adi 1:35, smisao)


Molimo pevajte: Hare Krišna, Hare Krišna, Krišna, Krišna, Hare, Hare,
Hare Rama, Hare Rama, Rama, Rama, Hare, Hare. I Budite Srećni!