IRM

NAPOMENA UREDNIKA: Usled nastavka velikog odziva, kašnjenje u objavljivanju pisama je do sada obuhvatilo već ravno 9 meseci. Rani-je smo pokušali da dodamo još jednu stranicu sa pismima kako bi nadoknadili kašnjenje u objavljivanju, ali to nije pomoglo, jer kako se broj na-ših potpisnika nastavio da povećava, tako se nastavio povećavati i broj pisama! Stoga vas ponizno molimo za strpljenje.

“Nakon što sam video vaš ‘PP’ foto dokaz o gruboj devijaciji u dva Hrama, želeo bih da vam ka-žem nešto što me je ozbiljno mu-čilo već mnogo godina. Kao mladi bhakta, ja sam 1976 bio treniran pod ličnim nadzorom Njegove Božanske Milosti, da radim Arotik za Krišnu i Balarama u Vrindavanu. Proces je (ukratko) bio sledeći, sva se parafernalija prvo nudila Guruu (Parampara), zatim Gaura Nitay, i konačno, Radhi i Krišni. Šrila Prabhupada je objavio da ovo treba da bude standard za ceo ISKCON.

1) Rane 1996-te sam sa Šivarama Swamijem (SRS) šetao pored jezera kod Bhaktivedanta Manor –a. Tu se poveo kratak razgovor oko izvesnih nedavnih izmena u izvođenju Arotika; ponuda je išla prvo Krišni, zatim Radhi, Gaurangi, Nitay-u, i konačno Šrila Prabhupadu. Njegovo objašnjenje je bilo totalno suludo, a očitovalo se kao nedostatak vere u našeg Duhovnog Učitelja ili čak štaviše, kao otvoreno nepoštovanje i zanemarivanje Njegovih (Prabhupadovih) instrukcija. SRS je nonšalantno rekao, ‘Šrila Prabhupada ustvari nije znao kako se Božanstva trebaju obožavati’.

2) Krišna Kšetra Prabhu (drugi Guru) je pokušao da ove izmene opravda izjavama, da u spisima nepostoji obaveštenje za tačno određen način obožavanja koji smo mi ranije obavljali, već da radije, mi (ISKCON), u očima drugih Hindusa sveta moramo biti viđeni kao organizacija sa kredibilitetom.

3) Tako da sada ove 2007– me možemo videti, da takozvani Guru Šivarama Swami preduzima još nečuvenije korake u zanemarivanju Šrila Prabhupadovih instrukcija, pre-dstavljajući bez ikakvog opravdanja, obožavanje polubogova kao što su Gospodin Šiva i Durga , upošljavajući tako svoje (takozvane) učenike u njihovo obožavanje.’’
- Mahakratu Das, Belfast, Severna Irska

“Hare Krišna! Haribol!
Ranih osamdesetih sam više puta po par meseci živeo sa zajednicom bhakta u Devasadhana Mandir-u u Detroitu, MI, SAD. Takođe sam živeo i u zajednici bhakta u Alachua, Florida, SAD, više puta…Naravno, krivicu za moje napuštanje ovih zajednica i društvo bhakta nesnosi samo ‘’Guru Prevara’’…To sam konačno shvatio! Međutim, ‘’Guru Prevara 1-vi Deo’’ je u VELIKOJ meri doprinela, da se odlučim da napustim društvo bhakta.
Rezultat je, da sam zatekao sebe kako dovodim u pitanje mudrost i autoritet samog Šrila Prabhupada. Na kraju krajeva, ako su ti ljudi, koji su od strane Šrila Prabhupada bili imenovani kao Gurui za ISKCON zaista dospeli u takvu poziciju, onda je to mogao biti samo rezultat Šrila Prabhupadovog odabira, kako je Prabhupada mogao da tako pogreši u svojoj duhovnoj viziji ili presudi, kako je on mogao da bude ičiji Ačarija ili Duhovni Učitelj? Tako sam mislio!
TAKO pogrešno!!! Zaista moram da se zahvalim svima vama iz IRM-a/PP, jer ste odagnali moje sumnje i nerazumevanja! Sva slava vama! Molim vas primite moje ponizno poštovanje!

Uvek sam se pitao šta je Šrila Prabhupada mislio kada je rekao nešto kao ‘’Ja ću imati mnogo zvezda…ali samo jedan mesec!’’Da bih konačno shvatio, da je taj jedan mesec IRM, jer vi na pravi način projektujete Šrila Prabhupadove želje u vezi dikša inicijacija unutar Hare Krišna pokreta!!! Bez Prabhupada ne bi bilo ISKCON-a i niko ne bi mogao davati šikšu!

Želeo bih da vas ohrabrim i da pružim podršku IRM-u i PP u vašim presudnim nastojanjima za nastavljanje sprovođenja misije NJEGOVE BOŽANSKE MILOSTI Šrila Prabhupada!Sva Slava Šrila Prabhupadu!!! Sva Slava ISKCON-ovom Pokretu za Obnovu! Neka se umovi i srca GBC članova otvore, blagoslove, i neka u potpunosti shvate posledice objavljivanja njihovih delatnosti, koje su obelodanjene zahv- aljujući vašoj bezuslovnoj predanosti ISTINI, Duhovnom Učitelju, Svetim Imenima, i Šri Krišni, Svevišnjoj Božanskoj Ličnosti!’’
- Steve Grose, Mičigen, SAD

“To nije šala. Odbacite sve lažne gurue. ISKCON-ov kredibilitet je u pitanju. Živeo ISKCON.”
- G.S. Hedge, Nju Džerzi, SAD

“Prabhupada je PRABHUPADA!
Ako neko želi da imitira Šrila
Prabhupada neka ide u
Holivud ili Bolivud. U ime
Šrila Prabhupada, nemojte
varati nedužne ljude vašim glumačkim umećem. Mi možemo uzimati od vas časove glume, ali ne i Šrila Prabhupadovu filozofiju. Žalim Lažni-Guru-Prevaranti!!’’
- Ramana Kumar, Hajderabad, Indija

“Dugo vremena sam bio sledbenik ISKCON-a i izbegavao sam istinu. Roditelji su mi uporno govorili da se ISKCON pretvorio u društvo ispirača mozgova, da u njemu vlada korupcija, i da je gladan za novcem kult opustošen od strane zlostavljača dece. To nisam shvatio do zadnjeg momenta, i zato sam se sada distancirao od današnjeg ISKCON-a. Molim se i nadam, da će jednog dana Šrila Prabhupadov ISKCON biti obnovljen i da će prava Krišna Bhakti preovladati. Nedavno sam takođe gledao i GBC-jevu reakciju na deljenje časopisa ‘PP’, bilo je vrlo uznemirujuće što jasno dokazuje, koliko je situacija u današnjem ISKCON-u postala loša. Ali ja imam veru u Gospodina Harija, i On će jednog dana osloboditi sve ove mase koje su u neznanju. Samo nastavite sa dobrim radom! Jai Prabhupada!”
- Suren Pandya, Kalifornija, SAD

“Trenutni svetski trend – odgovornost i otvorenost. Na pravom ste putu. Neka vas Gospodin Krišna obaspe Svojom"
- Dayal Nitai Das, Durban, Južna Afrika

“Presrećna sam što sam dobila ovaj časopis. Molim vas, nemojte da stanete! Želela bih da vam se pridružim u ovoj Prabhupada sevi! Haribol!!”
- Lavanga Sakha Das, Belem-PA, Brazil

“Hvala puno! Ovo štivo je od ogromnog značaja za sve bivše Bhagavanove učenike!’’
- Andrea. G. Bononi, Milano, Italija

“Neka ste svi Blagosloveni za divnu službu koju radite u vraćanju ISKCON-a Šrila Prabhupadu. Vaš sluga,”
- Gauravani devi, Oukland, Novi Zeland

“IRM je odličan. Živeo IRM. Ja sam učenik Šrila Prabhupada. Vaš sluga,”
- Pravas Das and Vishalakshmi Dasi, Vašington, SAD

“Dobio sam časopis ‘’Povratak Prabhupadu’’, veoma je interesantan i želeo bih da nastavim da ga i dalje dobijam, ako je to ikako moguće.
Hare Krišna!”
- Madan Mohan Das, Kuritiba, Brazil

“Hvala ti na velikoj službi koju vršiš u vraćanju Šrila Prabhupada kao jedinog verodostojnog Gurua za Svesnost Krišne! Kada se to postigne, sve će se devijacije same od sebe okončati.Hare Krišna!”
- Aivars Dalders, Ventspils, Latvija

“Hvala ti puno što mi tokom svih ovih godina nastavljaš slati časopis ‘’Povratak Prabhupadu’’. On je visoko cenjen jer obezbeđuje pozitivnu alternativu trenutnim guru glupostima koje se događaju u ISKCON-u. Molim vas nastavite sa vašom jakom odlučnoćšu da rektifikujete Šrila Prabhupadov Pokret.’’
- Nadia Das, Kvinzlend, Australija

“Jako dobar časopis,samo nastavite sa uspešnim radom. Hvala vam. Sva Slava Šrila Prabhupadu.”
- Kapildev Raghooleg, Triolet, Mauricijus

‘’Nastavite dobro započet posao. Istina uvek pobeđuje."
- R. Ramdeehul, London, Engleska

“Nastavite sa dobrim radom zasnovanim na Prabhupadovim principima, JAY, Hare Krišna.’’
- Dr. A.K. Sharma, Odeljenje Urologije, Glavna Bolnica u Vatfordu, Engleska

“Nakon oštećenja kičme i blagog šloga, većina ISKCON bhakta me je napustila. Vaš časopis koji mi šaljete je jedino što me seća na Šrila Prabhupada.’’
- Punya Sloka Gaura Das, Kvinzlend, Australija

“Vandaniya Gurudev Shree
Prabhupada Maharaj. Mi i naši rođaci i prijatelji smo srećni što smo u prilici da možemo čitati ovu pub- likaciju u nameri da od nje primimo Božanske Blagoslove. Hvala vam. Neka vas Gospod sve Blagoslovi.
- T.R. Pancholi, San Antonio, Teksas, SAD

“Samo nastavite tako. Sva slava Šrila Prabhupadu.”
- Satsvarupa Das, Johanezburg, Južna Afrika

“Sve do skora, ja uopšte nisam bio svestan da je ISKCON u nevolji. Nakon razgovora s jednim IRM bhaktom i nakon primanja par časopisa ‘’PP’’, postao sam šokiran drskošću guru prevaranata kao i pogođen tugom, da vidim da je Šrila Prabhupada tako izneveren. IRM, samo nastavite sa dobrim radom!’’
- Dan Slater, Florej, ACT, Australija

“Hare Krišna! Hvala vam, dobio sam najnovije izdanje. Koji blagoslov.”
- William Andersen, Kalifornija, SAD

“Buddha govori o neumoljivoj rešenosti u odnosu na moralna pitanja. ISKCON je obučen u dronjke od morala, jer oni jednostavno nemaju iskrene namere. PP ih progoni sa namerom, da ih oni konačno počnu slediti.’’
- Robert James Hughes, Vreksam, Vales

“Nastavite sa dobrim radom.”
- Pierre Noteqlint, Horby, Švedska

“Volim vaše publikacije!!”
- Alexander McLure, Hjuston, Teksas, SAD

“Hvala vam! Svakako se radujemo u iščekivanju novog časopisa.’’
- Scott and Amanda Sarra, Florida, SAD

‘’Krišnini Blagoslovi, hvala vam!’’
- Wayne Perkins, Filadelfija, SAD

‘’Dragi Krišnakant, Volim tvoje časopise. IRM dobro radi kako bi osig-urao da Šrila Prabhupadova učenja budu pravilno shvaćena. Vaš rad na otkrivanju ISKCON guru pr- evare je zaista velika služba svetskoj zajednici bhakta koji žele istinu. Za Šrila Prabhupadov rad sam se zainteresovao 2001, da bih nakon toga, nastavio sa kupovinom i čitanjem njegovih knjiga. Mislim da treba da se smatram srećnim što nisam zaveden ovim ‘ciglama i malterom’ i moćnom politikom koja se odvija u ISKCON-u.
I ponovo bih želeo da se zahvalim tebi i tvom timu na vašem radu. Hare Krišna,’’
- Don Randall, Toronto, Kanada

‘’Prosto sam duhovno oduševljen.’’
- D.S. Mallikar Juna, Bangalore, Indija

‘’Zahvalan sam na vašem teškom radu, i nenadmašnim propovedačkim naporima.’’
- Cheryl A. Peck, Konetikat, SAD

‘’Zaista odlično štivo za čitanje. Samo nastavite tako kako ste započeli!
Jedno vreme sam praktikovao ISKCON/Hare Krišna duhovnost, ali sam pao, jer sam otkrio korup- ciju i kultne taktike GBC ISKCON duhovnosti. Želim da se ponovo vratim Svesnosti Krišne kroz IRM. Molim vas dajte mi uvid u IRM aktivnosti i pošaljite mi poštom knjigu ‘’Konačna Naredba’’. Imate moju podršku u obnovi ISKCON-a.
- Roger Perry, Njujork, SAD

‘’Pročitao sam časopis u kući mog prijatelja, i jako mi se dopao. Ljubazno vas molim da me stavite na listu vaših potpisnika’’
- Karran Memra, New Delhi, India

‘’Hvala ti na divnoj službi koju radiš otkrivajući nam istinu. Samo nastavi u ime Krišne.’’
- Anil Ghoorbin, Petit Raffray, Mauricijus

‘’Ja sam osvojen i uživaću u bilo kakvoj novoj informaciji! Hvala vam!’’
- Jeffrey Schulz, Kalifornija, SAD

‘’Ja sam redovan čitalac časopisa ‘’Povratak Prabhupadu’’ za koga smatram da je veoma informativan. On je duhovni poklon za svaku osobu.’’
- Sunil Kumar, Bangalore, Indija

‘’Hare Krišna svim bhaktama, primite moje ponizno poštovanje. Molim vas, u bilo koje vreme mi možete poslati vaš časopis na moju adresu. Volim da ga čitam. Neka nas ljubav Gospodina Krišne sve Blagosilja.
Vaš sluga.’’
- Sachidananda Das, Edmonton, Kanada

“Sree Krishnakanth jee!
‘’Molim vas prihvatite moju iskrenu zahvalnost u vašim neprestanim i naporima da se obnovi ISKCON kako bi on ponovo zasijao kao Šrila Prabhupadov ISKCON. Neka Gospodin Šri Krišna bude u vama kroz vaše napore, brinući se, da vaš težak rad pruži dobrobit svakom pravom dobronamerniku ISKCON-a. Hare Krišna.”
- U. Prabhakar, Tirupati, Indija

“Vi ljudi zaista radite divan posao. Neka vas Gospodin Krišna Blagoslovi i da svu Svoju zaštitu.’’ -Chandan Kumar Shah, Bangalore, Indija

“IRM je pravi Bhaktivedanta Manor Dham. IRM sledbenici savršeno slede Šrila Prabhupadove instrukcije. Ja prilažem donaciju. Želim vam sav uspeh u budućnosti.’’
- John Byrne, Cavan, Eire

“Vi radite ogroman posao.”
- Pranjal Joshi, Džaipur, Indija

“Hvala vam!”
- Jitendriya Harris, Mičigen, SAD

“Čestitke za vaš rad na ovom predivnom projektu. Sva Slava Šrila Prabhupadu! Sva Slava Šri Caitanya Mahaprabhu i Njegovom sankirtana pokretu! Džaj Šri Krišna!’’
- Adrian Auler, San Francisko, SAD

“Hvala vam što mi kroz vaš časopis pomažete u mom duhovnom životu. Džaj Prabhupada.’’
- Esdra Barreto, Edmonton, Kanada

“Zahvaljujem vam na poslatom primerku časopisa PP. Pročitao sam ovaj časopis, i on mi je razjasnio mnoge konfuzije u vezi ISKCON gurua.’’
- Nitish Kumar, Nju Delhi, Indija

“Dokopao sam se ovog vrlo informativnog časopisa. Želeo bih da mi stiže izdanje za izdanjem.’’
- K.K. Rangian, Čenaj, Indija

‘’Hare Krišna.
Ja sam veoma privržen časopisu PP i knjizi ‘’Konačna Naredba’’. Smatram da su ove knjige prozori u mojoj duši, koji su se otvorili za dalje spoznavanje istine o ISKCON-ovim lažnim guruima i o mom Guru Maharadžu Šrila Prabhupadu. Prabhupada je jasno rekao da oni trebaju postati ritvici, ali su ti raskali umesto toga postali gurui.’’
- Jayanth Dev, Bangalore, Indija

‘’Volim vaš časopis. Spasili ste me dobijanja inicijacije od jednog člana GBC-ja. Hvala vam.’’
- Darryl Eschete, Luizijana, SAD

‘’Jako cenim vaš časopis PP. On otvara oči ISKCON bhaktama poput nas.’’
- Radha Mohan Das, Andhra Pradeš, Indija

“Večno sam vam zahvalan. Sva Slava Šrila Prabhupadu.’’
- Dennis Watkins, Florida, SAD

“Hvala svima vama koji učestvujete u ovoj službi, ona je nesumnjivo rad vredan hvale i ja se molim mom Bogu da vi nastavite svoj rad bez bilo kakvih uznemirenja.’’
- Dipankar Kumar Das, Khulna, Bangladeš

“Šrila Prabhupada je jedini koji može da pravilno raširi Mahaprabhuovu istinu, i on je i dalje živi guru. Iako je napustio materijalno telo, on je i dalje veliki Ačarija našeg vremena, dok su neki njegovi učenici to međutim izgubili iz vida, kao i veru u to.’’
- Bhakta Rick, Hauula, Havaji, SAD

“Zdravo. Ja sam Bhakta, i bio sam šokiran vašim videom na YouTubu snimljenim na Ratha-yatri.’’
- Bhakta Peter, Skokie, Ilinois, SAD

“Dobio sam primerak časopisa PP, sada mi je potrebno još. Molim vas da mi pošaljete primerak knjige ‘’Konačna Naredba’’. Raduje me što vidim da radite zaista divnu službu za svaku osobu na svetu. Zahvaljujem vam na otkrivanju istine. Molim vas nastavite nesmanjenom žestinom.’’
- G.M. Shah Parsa, Kašmir, Indija

“Hvala vam za to što me informišete sa vitalnim informacijama.’’
- Laura Fay Lewis, Njujork, SAD