IRM

Dobrodosli u 19-to izdanje casopisa Povratak Prabhupadu.

Nasi citaoci su skoro primili nase drugo Specijalno Izdanje („SI2“), poslato odmah nakon broja 18 magazina Povratka Prabhupadu, koje izdvaja glavni tok stvari koji se odvija u zadnjih nekoliko godina u USKCON-u. I ovo je pokusaj ISKCON gurua da zadrze moc time sto se postepeno adaptiraju stavu IRM-a. Stoga u SI2, nazvanom „ njihovim samim recima“, mi smo pokazali kako se ISKCON lideri slazu sa tvrdnjama i zakljuckom IRM-a. Na ovaj nacin, tvrdeci da je njihov smesan guru sistem zapravo vrsta ritvik (predstavnik acharye) sistema, oni se nadaju da ublaze opoziciju zbog toga,  dok nastavljaju da upraznjavaju iste Velike Guru Obmane! Koristeci istinitu poziciju Srila Prabhupada kao fasadu kako bi stekli i zadrzali moc, mozemo nazvati sada „Velikim Guru Obmanama , 3 deo“. Ovo nastavlja evoluciju guru prevara od 1 i 2 dela (gde se guru prica sa originalnih samopostavljenih 11 gurua prosirila na svakog putem novo glasackog sistema), dok mutira i usvaja, kao virus, u novim situacijama kako bi odrzao svoju snagu.  U Velikim Guru Obmanama, 1 deo „ritvici“ su bili alat preko kojeg su guru ambicije bile ispunjene, sa diksa odnosom (delovanje kao inicirajuci duhovni ucitelj sa ucenicima) opravdano na tome da je prvo bio postavljen kao ritvik (zvanicni svestenik). Sada, u Velikim Guru Obmanama 3 deo, prevare su se prosirile do tvrdnje da se deluje kao ritvik, dok u praksi nastavljaju da pokusavaju i deluju kao diksa gurui.

U ovom zadnjem trecem delu obmana, ISKCON guru obmanjivacima su se otvoreno pridruzili „ritvik“ obmanjivaci, koji i vise nego ISKCON gurui prisvajaju rivik pristup da dostignu isti rezultat kao i ISKCON guru obmanjivaci: da obezbede da novac nastavlja da im dolazi, da zadrzavaju moc i gospodare nad drugima – sumirano, da zadovolje prepredeno seksualnu zelju za profitom, cascu i odlikovanjem. Ipak, ritvik obmanjivaci idu dalje od njihovih ortaka guru obmanjivaca u njihovom koriscenju ritvik stava da nagomilaju moc i dobru poziciju. Neki primeri su:

a) Prihvataju da trenutno ne bi trebalo biti diksa gurua, ali onda redefinisu ritvika kao vrstu „ucenika koji je diksa u cekanju“; ili redefinisu ritvika kao meru privremenog sredstva dok su svi „diksa gurui u cekanju“. Pored svega toga, ritvik je takodje definisan kao neko ko ima istu moc kao i diksa guru.

b) Prihvataju da nebi trebalo biti diksa gurua, ali onda tvrde da ritvici kao „davaoci inicijacije“ mogu sami „povezati“ nekog sa parampara (ucenickim nasledjem) na pravi nacin, time pokusavaju da upotrebe kontrolu i moc nad „ucenikom“ kao sto bi diksa guru uradio.  

c) Prihvataju da nebi trebalo imati diksa gurua jednostavno u znacenju da odbiju autoritet gurua i GBC-ja nad hramom ili nekim projektom, na taj nacin daju jedinu kontrolu vlasnistva, ljudi i novca hramu ili projekt liderima. Slicno, neko moze opravdati odbijanje autoriteta kako bi pokrenuo neki „projekat“ koij mu odgovara, koji moze tako nekog „odvesti“ do nezavisnosti od bilo koje kontrole.

Zato nije bitno kako neko moze to zvati, vec kako to Vedski aforizam iznosi, pharena pariciyate, svemu se mora suditi u odnosu na rezultat. Da li je krajni rezultat prilagodjavanja ritvik pristupa da je jednostavno sluzio kao alat da zadovolji kakve god neko zelje imao – bilo za novcem, vlasnistvom, moci, projektom, da se postane guru ili bilo cim jos? Ko je bio na dobitku, i kako? Sta se promenilo – da li je bilo promene u moci, sa svim ostalim tokom stvari kao „uobicajeni posao“, sa nijednim pokusajem da se aktivno bori protiv guru prevara ukoliko nije pod pretnjom necija pozicija? IRM je ipak, jedina organizacija posvecena kompletno tome da jedino postavi istinu o poziciji Srila Prabhupada, nego da jednostavno koristi poziciju Srila Prabhupada ili namesti finansijski priliv ili neciji licni projekat. Ovo se radi ne kao pogodnost da bi se stekla ili zadrzala moc nad ljudima i vlasnistvom, vac KAO misija, jedina misija. Zaista, to je sve pokusajem da se ubere zetva rada koju ritvik prevaranti traze da takodje izvrse Velike Guru Obmane, 3 deo. Zato budite svesni ove lazne imitacije – zahtevajte realnost –kontaktirajte BTP da saznate ko je pravi a ko je jos samo jedan prevarant (bilo guru ili ritvik) koji koristi ritvik pristup cisto kao „fasadu“.
Velike Guru Obmane se mogu kategorizovati kao:

Velike Guru Obmane, 1 deo – Postavljanjem ritvika
Velike Guru Obmane, 2 deo – Glasanjem
Velike Guru Obmane, 3 deo – Redefinisanjem koriscenja ritvika (ili ritvik pristupa) kao fasadu/stit.

3 Deo se takodje naziva „guru“ obmane iako cak moze ukljuciti i koriscenje „ritvika“ od strane ritvik obmanjivaca, jer kao i guru obmane, postoji isti cilj da se sgrne profit, cast i odlikovanje. Dakle bilo kao „guru“ ili „ritvik obmanjivac, ime igre je isto: koristiti Srila Prabhupada i njegovo filozofiju da se dobije pozicija, kontrola, i uzivanje.

Molimo vas slobodno mi pisite na sledecoj adrsi ako imate bilo kakva pitanja, kritiku ili komentar: irm@iskconirm.com

Hvala Vam i Hare Krisna
Vas u sluzbi Srila Prabhupada,

Krishnakant