Cak se i prividan covek moze
oblaciti kao policajac


IRM

Povratak Prabhupadu, Izdanje 18, Zima 2007/08

Dobrodosli u Izdanje 18 casopisa Povratak Prabhupadu. U ovom izdanju, na strani 12, mi smo istakli da zbog godina propovedanja IRM-a, na jednog je od ISKCON-ovih vodecih gurua bilo uticano tako da je prakticno podrzavao isti stav koji mi proglasavamo. Naravno, s obzirom da je Kali-yuga, Doba Licemerstva, ni on niti ostali ISKCON gurui praktikuju ono sto propovedaju, ali bar da priznaju da smo mi u pravu je pocetak! Ovo je posledica naseg otkrovljenja u zadnjem izdanju magazina da GBC takodje prihvata da se njihov guru sistem na zasniva ni na jednom cvrstom dokazu od strane Srila Prabhupada, vec samo na mastanju. Dakle GBC se blizi prihvatanju onoga sto mi propovedamo, i mi se samo mozemo nadati da se praktikovanje toga moze jednog dana slediti, umesto da se ISKCON polise nastavljaju bespomocno zaglavljivati u licemerju.

Konstantno smo isticali kako nemaju odgovora na IRM-ove dokumenta i izazove. Zaista, GBC je bio primoran da povuce njihov glavni dokument, isti dokument koji je IRM-ova Konacna Naredba opovrgnula. Zapravo, toliko je impotentno postalo liderstvo ISKCON-a u odnosu na nase filozofske izazove da su odgovorili sa jedinom taktikom koja je poznata tiraniji: nasiljem, cenzurom i zabranama. Na taj nacin, svaki pokusaj je nacinjen od toga da se osigura da ISKCON sledbenici nemaju pristup IRM literaturi, dok pokusaja da se odgovori na nase izazove skoro i da nema.

Srila Prabhupada je izjavio da clanovi njegovog drustva za svesnost Krisne moraju znati njenu filozofiju i da su sposobni da odgovore na izazove za istu:

„Dakle vasa pozicija je takva, jednostavno ako imate tilaka i kanthi, to ne znaci da pripadate pokretu svesnosti Krisne. Svaka varalica moze uraditi to. Morate znati filozofiju. Ako vas neko izazove, vi morate odgovoriti. Zbog toga je Bhaktivinnoda Thakura pevao pesmu koja je ukazivala na ove varalice. On kaze, ei oto ek kalir cela. „Evo ga sluga Kali.“ Kakva vrsta od cela? Na te tilal golai mala.“ On ima tilaka i golai mala, bas, to je sve. On ne poznaje sta je filozofija. Ako neznate filozofiju svesnosti Krisne, i ako oznacite vase telo jednostavno tilakom i kanthi-jem, onda niste pravi sluga, niste kvalifikovani. Dakle tilaka i mala, je neophodno. Kao policajac. Lazan covek, ako se obuce kao policajac, on nije policajac. On mora znati sta je policijski zakon, zakon kriminala, koga treba kazniti, koga ne treba kazniti, ste je kriminal, sta je nevinost. Sve te stvari mora znati.“
(Lekcija Srila Prabhupada, 4. Jun1976)

Slicno, u ISKCON-u danas ne mogu odgovortiti na najosnovnija pitanja kao „ko je Guru?“. Oni su zbunjeni zasto su oni gurui, kako se treba ophoditi prema guruu, kako ga treba obozavati, kako bi oni trebali biti regulisani, itako dalje. I oni nemaju dokument koji objasnjava osnovu njihovog guru sistema. Jedina stvar koju oni znaju zasigurno jeste: Mi ZELIMO da budemo gurui, hvala vam lepo. Ali takva detinjasta zelja nije filozofija!

Takvi Guru varalice su kao „sluge Kali“ pomenute u pasusu iznad. Naravno, oni mogu izgledati kao pripadnici pokreta svesnosti Krisne, sa tilakom i ogrlicama, ali cim moraju da odgovore na filozofska pitanja oni se izloze kao prevaranti. Njihov jedini odgovor je pribegavanje nazivanju pogrdnim imenima i umesto toga kao mecava pokusavaju naokolo da otmu BTP magazin bhaktama! Tesko da se moze ovo nazvati filozofskim odgovorom.

Dakle kao sto je Srila Prabhupada objasnio, lazan covek se moze obuci kao policajac, i cak moze oteti policijsku stanicu. Ali je jos uvek varalica, ukoliko nezna sve zakone i cinjenice kriminaliteta. Slicno, samo zato sto je neka grupa otela pokret Srila Prabhupada, koja se maskirala tako, i koja tvrdi da su sledbenici Srila Prabhupada ne cini ih da to i jesu. Vec, bi trebala da zna odgovor na najosnovnija pitanja vezana za filozofiju svesnosti Krisne, kao sto je ko je guru i zasto. Njihova ekspertiza vristanja „to je uvredljivo“ i koriscenja nasilja ne dokazuje nista, osim da nisu pravi clanovi pokreta svesnosti Krisne. Ovo priziva na misao jednu staru izreku „ bolje je da ljudi misle da si budala, nego da odvoris usta u otklonis svaku sumnju“.  BTP magazin nastavlja da dokumentuje u svakom izdanju da cim pristalice guru obmanjivaca pokusaju da otvore usta i brane svoje obmane, budu odmah otkriveni da pricaju kontradiktornosti, lazne gluposti, i na taj nacin otkriju svoj status varalice, vise nego pravog clana pokreta svesnosti Krisne.

Jer tilaka i mala mogu da imaju, ali odgovore ne. IRM je ipak sposoban da objasni njihovu poziciju sa konstantim referencama Srila Prabhupadovih naredbi.

Molim vas slobodno mi pisite na sledecoj adresi ukoliko imate bilo kakva pitanja, kritiku ili komentar: irm@iskconirm.com

Hvala Vam i Hare Krisna

Vas u sluzbi Srila Prabhupada,

Krishnakant


Molimo pevajte: Hare Krišna, Hare Krišna, Krišna, Krišna, Hare, Hare,
Hare Rama, Hare Rama, Rama, Rama, Hare, Hare. I Budite Srećni!