GBC senzacija: „Mi nemamo guru naredbu“


IRM

Povratak Prabhupadu, Izdanje 17, Jesen 2007

Kao sto je navedeno u BTP Specijalnom izdanju (dokaz 6), GBC je povukao njihov pozicioni dokument o tome kako su bili ovlasceni od strane Srila Prahupada da deluju kao diska gurui, Na Moju Naredbu Razumite, jer su prihvatili da je sadrzala „lazi“. Bio je to ovaj dokument, koju je Konacna Naredba , IRM-om pozicini dokument, porazila, i GBC je zvanicno povukao ovaj dokument, cisto potvrdjujuci ovaj poraz:

„RESENO: „Na Moju Naredbu Razumite“ je zamenjena kao zvanicna GBC polisa sledecom izjavom: GBC zvanicno prihvata sledeci zakljucak oko nastavljanja ucenickog  nasledja: [...] GBC zakljucuje da je Srila Prabhupada nameravao da njegovi ucenici postanu „regularni Gurui“ nakon njegovog fizickog odlaska.
(GBC Rezolucija 409, 2004)

Ceo dokument je bio zamenjen samo ovim zakljuckom, sa svim dokazima ponudjenim da podrze ovaj zakljucak (da Srila Prabhupada moze biti zamenjen kao ISKCON-ov diksa Guru) jednostavno uklonjenim; dokazi na koje se dokument totalno oslanjao iz konverzacije 28. Maja, 1977 godine. Mi smo sada otkrili da je GBC bio primoran da povuce dokument nakon sto se slozio sa analizom dokumenta i konverzacijom iz 28. Maja koju je dao HH Jayadvaita Swami („JS“) u jednom e-mail-u datuma 13 Decembra, 2003. Ova analiza je reprodukovana u zasencenim delovima, sa JS citatima iz samog dokumenta sa prefiksom oznacenim „>“.

Teret besmislica

>“Srila Prabhupada je rekao
>da ce nam dati svoju ’naredbu’...“

Oh, besmislica! Sta je Srila Prabhupada rekao jeste: „Jer u mom prisustvu neko ne treba postati guru, dakle u moje ime, kada ja naredim... Amara ajnaya guru hay. Postanite guru, ali na moju naredbu. „Kako je to jednako „Ja cu dati naredbu“?

Dakle, GBC prihvata da Srila Prabhupada nije nigde izneo da ce dati svoju naredbu za diska gurue, i da je „besmislica“ tvrditi drugacije.

Nema naredbe

> Kada je Srila Prabhupada bio
> upitan ko ce inicirati nakon
> njegovog fizickog odlaska
> on je izjavio da ce „preporuciti“
> i dati njegovu „naredbu“ nekim
> od njegovih ucenika koji ce
> inicirati u njegovo ime tokom
> njegovog zivota i nakon kao
> „regularni guru“i cijibi
> ucenici bili Srila
> Prabhupadovi pra-ucenici

Opet, ovo je ono sto bi mogli razumno da *zakljucimo* od toga sta je Srila Prabhupada rekao.
Ali *nije* ono sto je direktno rekao.“

Srila Prabhupada nije naredio ritvicima (zvanicnim svestenicima) da postanu „regularni gurui“ i da iniciraju sami svoje ucenike.

Nikada nije izjavio

Srila Prabhupda nije nikada izasao i rekao:
„izaberite nekog od vas da preuzme sluzbu iniciranja novih ucenika.“ Da li je? Da, Ja se slazem da je zapleteno.

Opet, „najzapletenije“ je da je Srila Prabhupada ovlastio ritvike da se pretvore u diksa gurue, sto znaci da je to GBC-jeva interpretacije, a ne Srila Prabhupadova naredba.

Brbljanje

Sta je on „preporucio“ jeste ucenike neke da urade „da deluju kao zvanicne acarye.“
(TKG: „Jel se to zove ritvik-acarya?“ SP: „Ritvik, da.“ (iz razgovora od 28. Maja). Sada, ja se slazem da sta je Njegova Bozanska Milost nameravala ovim, jeste da ovi ritvici, nakon njegovog odlaska, iniciraju ucenike u njihovo ime i da je ovo ono sto je zapleteno u razgovoru. Ali onda, recimo tako, jasno i glasno. Ne pokusavajte da mi brbljate...

Opet, Srila Prabhupada nije nikad izneo da ritvici trebaju postati diksa gurui, vec je navodno „zapleteno“ to sta je bilo „namenjeno“.

Samo je imenovao ritvike

>“Nakon sto je Srila Prabhupada imenovao
> neke njegove ucenike dainiciraju...“

Ovo je finesa. Da iniciraju *koga*? U kontekstu (dogadjaja iz Jula, 1977), jedini iskren ili direktan odgovor je „ Da iniciraju ljude koji ce onda postati ucenici Srila Prabhupada.“

Jedinim osobama kojima je zapravo izdata naredba jesu ritvici, a ne gurui.

Pusta Izmisljotina

> Tako, delegirajuci tu duznost
> GBC-ju, Srila Prabhupda
> je licno dao detalje
> procedure za povecanje
> broja inicirajucih gurua.

Da li je ovo potpuna izmisljotina ili ne?Da je Srila Prabhupada „licno dao detalje procedure za povecavanje broja inicirajucih gurua“ je nesto sto mi samo mozemo zeleti. Ili lazno reci drustvu da jeste dao.“

JS iznosi da Srila Prabhupada nije nikad dao GBC-ju proceduru oko povecavanja broja inicirajucih gurua, i da tvrdite drugacije moe biti samo izmisljotina. (Ovo, naravno nije zaustavilo JS da se osloni na GBC oko „povecavanja broja inicirjaucih gurua“ da postane sam GBC izglasan inicirajuci guru, ili da dozvoli njegovom samom uceniku, HH kadamba Kanana Swami-ju da takodje postane GBC izglasan guru!)

Igranje sa sitinom

„Opet, cemu se ja protivm jeste da GBC rezolucija uzima sta joj se svidja da donsese zakljucke iz same konverzacije, pretvori u cisto jasnu izjavu, i onda nam kaze da je Srila Prabhupada doneo. Ovo je, za mene „igranje sa istinom.“

GBC dokument je jednostavno pretvorio ono sto je Sria Prabhupada rekao u ono sto je GBC zeleo da je rekao.

Zakljucak

Ovo je zadivljujuci upis GBC-ja, jer je njihov guru program osnovan na ritvik sistemu postavljenom od strane Srila Prabhupada prestao da deluje u ovom smislu jer im je navodno naredjeno u konverzaciji 28. Maja da preobraze u diksa gurue (Izmene „A“ i „B“ Konacne Naredbe). GBC je sada prihvatio JS argumente da razgovor 28. Maja nije sadrzao naredbu u tom smislu, i da je njihovo napustanje Sria Prabhupadovog ritvik sistema osnovano samo na njihovom citanju misli sta je navodno Srila Prabhupada „zapleteno nameravao“. S ozbirom da je aktivni princip duhovnog zivota naredba duhovnog ucitelja (C.c Adi-lila, 12:10), sledi da je od ovog upisa GBC-ja njihov guru program neovlascen, i na ovaj nacin ritvik sistem koji je zamenjen mora se odmah reinstituisati u ISKCON-u.

Sama cinjenica da je GBC povukao njihov pozicioni dokument i nije ponudio alternativu o detaljima kako je Srila Prabhupada ovlastio njih da budu diksa gurui je dovoljna da ucini njihovu poziciju porazenom. Da GBC sada prihvata ovaj nedostatak pozicije zbog totalnog nedostatka dokaza, osigurava ovaj poraz sada kao postavljenu trajnu istorijsku cinjenicu.


Molimo pevajte: Hare Krišna, Hare Krišna, Krišna, Krišna, Hare, Hare,
Hare Rama, Hare Rama, Rama, Rama, Hare, Hare. I Budite Srećni!