Uvodnik:
Potreba sadasnjeg vremena je znanje – ne cigle


IRM

Dobrodosli u izdanje 13 casopisa Povratak Prabhupadu (BTP).

U poslednjem izdanju BTP casopisa smo objasnili IRM-ovo isticanje o propovedanju istine o Srila Prabhupadu, i zasto deljenje knjiga nema znacaj ukoliko ova istina o Srila Prabhupadu nije prvo uspostavljena. Cinjenica zasto ovo mora biti uradjeno kao stvar od najvece urgentnosti i vaznosti je jasna, i kao sto sledi:

Od 1978, pod programom guru obmana, preko 200 miliona knjiga je podeljeno, i iako se ova ditribucija znacajno smanjila, ona se nastavlja i dan danas po stopi oko 3 miliona knjiga godisnje, prema ISKCON Svetskom Sankirtan Biltenu. Kao dodatak, tu su nekoliko stotina hramova, propovedackih centara, Nama-hatta grupa i manjih programa raspostranjenih po svetu. Cilj ovih aktivnosti i organizacije je da dovede ljude u kontakt sa ISKCON-om, da bi zatim bili prevareni time sto bi bili predati jednom od 80 ’guru’ varalica. Sve ukupno, nacinjen je veliki pokusaj u pomaganju da se izvrse guru obmane, predavajuci mnogo ljudi svaki dan na lazan put daleko od Srila Prabhupada. Na taj nacin glavni anti Prabhupada program, podmuklo uradjen u ime Srila Prabhupada, trenutno prozima celu planetu. Postoje verovatno stotine hiljada individualaca koji su bili nasamareni. I ovaj broj se povecava svake godine. Ova broj bhakta iskreno zeli da sledi Srila Prabhupada, i oni iskreno misle da rade to, ali zauzvrat oni bivaju uzasno prevareni, sa rezultatom da njihov duhovni zivot biva unisten. Da pomognemo svim tim prevarenim ljudima je jasno najbitniji zadatak, koji zahteva profesionalnu organizaciju, sa totalnom odanoscu, i u jednom smislu, koja je upravo pocela. IRM postoji da bi izvrsio ovaj mamutski zadatak. U ovoj situaciji, ako IRM ne iznese istinu na videlo, i pomogne, od svih ovih hiljada dusa, KO CE? Na ovaj nacin mi smo trenutno u veoma specificnoj situaciji, sa ovim velikim zadatkom propovedanja koji je ispred nas i koji je bitniji od bilo cega. Uzevsi u obzir ovu cinjenicu, bilo bi veoma bezosecajno sa nase strane da napustimo sve ove bezbrojne duse koje su odvedene daleko od Srila Prabhupada, sa IRM-om umesto da bude preusmeren uspostavljanju samo nekoliko hramova u jednom delu sveta, pruzajuci usluge samo lokalnoj javnosti.

Zato fokusirati se samo na male, odvojene, lokalizovane pokrete dok se masovna prevara u Srila Prabhupadovo ime nastavlja, i sve duse pod uticajem ove prevare pate, nije najbolji pravac delovanja. Najbolji pravac delovanja je da svi izadjemo i borimo se u Srila Prabhupadovo ime, otkrivajuci monstruozne guru obamane i prevare u javnosti koje se odvijaju, vracajuci Srila Prabhupadu pravu poziciju i pomazuci hiljadama dusa koje su na ovaj nacin prevarene. Zato hajde da radimo da bi zadovoljili Srila Prabhupada sluzeci ga na ovaj nacin, i zauzvrat dobili njegovu milost, jer bez dobijanja milosti Gurua, nije moguce napredovati u bhakti yogi (predanom sluzenju). Takva milost ne moze doci od ucestovanja, bilo direktno, u otimanju Srila Prabhupadovog imena i pokreta i varanju svih bhakta; ILI indirektno, ne suprostavljajuci se snazno ovoj otmici i varanju, misleci samo na uspostavljanju zgrada, radije nego o znanju o Srila Prabhupadovoj slavnoj poziciji.

Ipak, ako radimo na tome da branimo i ponovo uspostavimo istinu o Srila Prabhupadu i njegovim stvarnim ucenjima, i dovodeci na taj nacin sve one koji odstupaju u njegovo ime nazad Srila Prabhupadu, mi imamo sansu da dobijemo takvu milost, i tako dostignemo bhakti. Kao sto smo spomenuli u proslom uvodniku BTP magazina:

„Acarya, ovlasceni predstavnik Svevisnjeg Gospoda, uspostavlja ove principe, ali kada on napusti svet, stvari opet postanu poremecene. Savrseni ucenici acarye pokusavaju da olaksaju situaciju iskreno sledeci instrukcije duhovnog ucitelja.“
(Srimad-Bhagavatam, 4.28.48, smisao)

Zbog toga, mi pokusavamo da sto brze mozemo podelimo Konacnu Naredbu i BTP casopise u sto vise jezika sirom sveta da asistiramo u procesu olaksanja ovog poremecaja koji je stvoren po tragu odlaska Srila Prabhupada.  Ako direktno ne ucestvujemo u deljenju ovog znanja, mi indirektno doprinosimo trenutnom poremecenom stanju, time sto nista ne radimo da ga ispravimo. Prema tome nas uspeh u zadovoljavanju Srila Prabhupada ne moze trenutno biti meren po tome koliko sledbenika mi imamo, ili koliko smo novaca ili imanje nagomilali, vec koliko mi sledimo Srila Prabhupada kao savrseni ucenici, time sto pokusavamo da ublazimo ovaj poremecaj stvoren nakon njegovog odlaska. I kada se ovaj poremecaj totalno ublazi, Srila Prabhupadov pravi pokret, sa njim kao jedinim diksa Guruom, ce se opet automatski prosiriti u skoku i granicama sirom sveta, kao sto je i prethodno od 1966 do 1977 godine.   

Molim vas pisite mi na sledecoj adresi ukoliko imate bilo kakvo pitanje, kritiku ili komentar: irm@iskconirm.com
Hvala vam i Hare Krishna
Vas u sluzbi Srila Prabhupada,

Krishnakant


Molimo pevajte: Hare Krišna, Hare Krišna, Krišna, Krišna, Hare, Hare,
Hare Rama, Hare Rama, Rama, Rama, Hare, Hare. I Budite Srećni!