Govor sa sastanka iz Mayapura


IRM

Urednik: Krishnakant

Bhakti Tirtha Maharaja, je u svom govoru sa Mayapurskog sastanka, optužio ritvik filozofiju da potpaljuje vatru u Šrila Prabhupadovom pokretu. Takođe kaže da je ova “ritvik filozofija kao monstrum koja se ispoljava od nas“. Bhakti Tirtha se obraćao celom GBC-ju kada je izgovarao ove reči, tako da ako mu trebamo verovati oni su ti koji su odpustili ovog vatrenog demona iz mračnih dubina njihovih samih kolektivnih misli. Mi se pitamo da li bi se GBC složio sa ovakvom analizom.

Bhakti Tirtha Maharaja onda spekuliše da su ljudi privučeni ritvik filozofijom zbog loših iskustava sa ISKCON institucijom. Bez obzira da li je ovo tačno il ne, jednostavno pokušavati da zaustavite bhakte da budu privučeni ritvik filozofijom je više smešno i uzaludno ako se to desi da je istina. Sigurno to mora biti pitanje, da se utvrdi da li je ili nije Šrila Prabhupada želeo ritvik sistem inicijacije da se nastavi u IKSCON-u.

  • Da li nije potraga za istinom ono na prvom mestu zašto smo postali bhakte?

  • Učiniti ISKCON boljim mestom je dobar osećaj, ali može li potpuno biti bolji ukoliko je istina potisnuta?

Ako je GBC ozbiljan u vezi potpaljivanja vatre od strane ritvika morače odgovoriti zaključnom ritvik papiru – “ Konačna Naredba“ – 80 strana rasprave tražene i predstavljene GBC-ju 6. Oktobra 1996 kao što je već pomenuto. Sva ta kombinacija moći GBC-ja je u stanju da dodje do toga da ugasi ’vatru’ iz ’Konačne Naredbe’, na 16 strana papira – “Učenik Mog Učenika“, koji...

  1. ... je kontradiktoran trenutnoj poziciji GBC-ja – “Gurui i Inicijacije u ISKCON-u“ (1995) koja je trebala da bude “zvanična i konačna siddhanta“ što se tiče inicijacija, i koja je još uvek zvanično deo “ISKCON Zakona“;

  2. ... se zasniva isključivo na sumnjivoj interpretaciji kasete koja je snimala – takozvana ’Appt kaseta’ – za koju se danas dokazalo da je nepouzdana od strane svetskog eksperta zvučnog forenzičarkog istražitelja, posle istrage koju je sam GBC zakazao! Izveštaj istraživača iznosi da kaseta pokazuje jake znake ’ukazivanja na falsifikovanje’, i da dok se ne odradi potpuna forenzičarska analiza na ORIGINALNOJ kaseti, ne može smatrati prihvatljivim kao bilo kakav dokaz uopšte.

Tako da GBC trenutno nema nikakvih dokaza da opravda njihovo naklapanje o ritvik filozofiji, i kasnije izgradnju ’sistema višestrukih ačarya naslednika’ trenutno u radu u okviru ISKCON-a.

Dakle jedna je stvar da Bhakti Tirtha Maharaja priča o kući koja je potpaljena vatrom, ali ako stvarno veruje da je ritvik filozofija toliko pogrešna i zla zašto onda ne traži od GBC-ja brzu i hitnu reakciju.

  • Zašto on i njegovi GBC saradnici jednostavno stoje pored i dozvoljavaju da izgori?

  • Gde su ti moćni argumenti zasnovani na Šrila Prabhupadovih knjigama i pisanim instrukcijama koja kompletno razotkrivaju ritvik filozofiju kao pogrešnu besmislicu?

Sve što imamo do sad je argument zasnovan na kaseti koja ne može više biti u upotrebi. Ukratko ne vidimo suštinu na bilo koju od ovih anti ritvik retorika.

Molim vas oprostite bilo koje uvrede koja sam možda napravio.

 

Molimo pevajte: Hare Krišna, Hare Krišna, Krišna, Krišna, Hare, Hare,
Hare Rama, Hare Rama, Rama, Rama, Hare, Hare.
I Budite Srećni!