Guruttama das ritvik figyelmeztető levele


irm

Kedves Bhakták!

Egy bizonyos Guruttama das, (GD) az összes magyar bhaktának írt, figyelmeztetve őket arra, ne olvassák el a Srila Prabhupada-tól származó idézeteket, s így ne ők döntsék el, mi az, amit Srila Prabhupada igazán tanított. Most leleplezzük GD hazugságait és hamis érveit. Szokás szerint az ő állításait idézőjelekbe tesszük, ezeket fogják követni a mi válaszaink.

„Szeretném felhívni a figyelmeteket egy rithvik személyre, aki a Facebookon gyűjtögeti az ismerősöket.(…)Govinda Prema a neve. Nyíltan tagja az IRM-nek, ami az ISKCON Revival Movement-nek a rövidítése (azaz mozgalom az ISKCON felélesztéséért).Arról szól a történet, hogy csak Srila Prabhupádot fogadják el hiteles lelki tanítómesternek, és az Ő tanítványait elutasítják és kritizálják. Srila Sivarama Swami Maharajot is nem kevés kritikával illetik.”

GD, rögtön egy csomó váddal kezdi, a bhakták még sincsenek arra bíztatva, hogy maguk is vizsgálják meg, vajon igazak-e ezek a vádak vagy sem. Ha meglátogatnák a weboldalunkat (http://www.iskconirm.com/Magyar.htm), a bhakták rögtön látnák, hogy egyszerűen csak összehasonlítjuk Sivarama Maharaja tanításait azzal, amit Srila Prabhupada tanít. Valójában Sivarama Maharaja mondja azt, hogy aktívnak kell lennünk az ilyen összehasonlításban:

„Az pedig a bhakták kötelessége, hogy a laksana alapján fogadják el az embereket. Yad laksanam proktam. A tulajdonságuk alapján kell megítélnünk a dolgokat. Erről szól igazán a Krisna-tudat. Majdhogynem bármik lehetünk, kivéve, vakhitűek nem, és még a saját követőink sem lehetnek azok."
(HH Sivarama Swami, Podcast 2010, Február 2)

Szóval a bhakták nem hihetnek vakon GD szavaiban, ehelyett inkább rá kell menniük a honlapunkra, és nekik kell eldönteniük mi az, amit valójában mondunk.

„Az egész arra megy ki, hogy azt mondhassák magukról, hogy lelki gyakorlók, de mindamellett ne kelljen követniük senkinek az utasítását sem (csak Srila Prabhupad-ot, és Őt is saját értelmezésük szerint)”

Már megint, miért adja GD oly buzgón a saját magyarázatát velünk kapcsolatban?

Miért nem engedi meg a bhaktáknak, hogy meglátogassák a weboldalunkat, és saját maguk döntsék el, mi az, amit igazából mondunk, ahelyett, hogy GD hamis vádjait hallgassák? Először azt állítja, hogy nem követjük senkinek az utasítását sem, utána pedig azt mondja, hogy igazából Srila Prabhupada utasítását követjük, így egy mondaton belül két különböző dolgot állít!

„A ritvik írások fent vannak a neten, bárki hozzáférhet. Van nemzetközi honlapjuk, sajnos magyar aloldal is található.”

GD azonban nem akarja, hogy a bhakták maguk olvassák el a tényeket, mivel azt mondja „sajnos” van magyar oldalunk is. Más szavakkal, jobban örülne, ha a magyar bhakták kénytelenek lennének elfogadni azokat az információkat, amik a hamis magyarázatain keresztül jönnek.

„Ha egy lelki életet élő bhakta olvassa, 2 mondat után fogja érteni a hangulatból, hogy az minden, csak nem lelki.”

Ha valóban ez a helyzet, akkor GD miért nem adja csak meg a weboldalunk címét a bhaktáknak? Így el tudnák olvasni az első két mondatot, (ami kb. 10 másodperc) és megérthetnék, hogy az nem lelki. Ez azt jelenti, hogy vagy:

a) Nem hisz abban, hogy a magyar bhakták közül bárki is „lelki gyakorló”, hanem igazából gyermek, akinek nem lehet megengedni, hogy elolvasson két mondatot saját maga.

b) Vagy bárki, aki elolvas két mondatot, igazából látni fogja, hogy lelkiek vagyunk.

Ha GD annyira biztos a saját értékelésében arról, amit mi írunk, miért fél annyira attól, hogy azt próbára teszik, és miért akarja olyan buzgón lebeszélni a bhaktákat arról, hogy ők maguk olvassák el azt, amit mi mondunk?

„Csűrik-csavarják a szavakat, valamennyire a filozófiában is Jártasak.”

Ismét képtelen megállni, hogy ugyanazon mondatban ellentéteset állítson. Kijelenti, hogy „csűrjük csavarjuk a szavakat”, de „valamennyire a filozófiában is jártasak vagyunk”. Bármennyire is jártasnak lenni a filozófiában, nem egy átlagos tulajdonság, és nem lehetséges akkor, ha csak a „szavakat csűrjük-csavarjuk”.

„Nekem összeszorult a szívem, amikor belenéztem az írásaikba.
Gyalázatos. Nem tudom, hogy dühös legyek, vagy sajnáljam őket, hogy ennyire
Ostobák, hogy lehetnek.”

Miért is lennének képesek az írásainknak bárki szívét is összeszorítani, ha ezek az írások csak teljesen értéktelenek? Ez azt jelenti, hogy vagy GD gyenge nagyon lelkileg, vagy igazából az írásaink tartalmasak, és GD szíve azért szorult össze, mert látta, hogy ez az igazság és nem volt képes ellenállni neki!

Összegezve. Habár GD elszántan írt mindenkinek, hogy figyelmeztesse őket arra, NE olvassanak semmit, amit mi mondunk, egyszerűen meggyőzött mindenkit arról, hogy:

a) Mi Srila Prabhupadat fogadjuk el lelki tanítómesternek, és csak az ő utasítását követjük.

b) Hogy valamennyire a filozófiában is jártasak vagyunk.

c) Hogy amit írunk, tartalmas, ezért van az, hogy GD retteg attól, hogy a bhakták a saját intelligenciájukat használva maguk is elolvassák, annak ellenére, hogy pontosan ez az, amit Sivarama Maharaja mond egyik legutóbbi podcastjában, amikor óva int mindenkit, a vak követéstől.

Bizonyára sok Magyar bhakta vette saját kezébe a dolgot, és kimondottan azért veszik fel velünk a kapcsolatot, mert GD azt mondta nekik, hogy NE tegyék ezt!

Azok, akik előzőleg átélték a kommunizmust, mostanra már kell, hogy tudják, az efféle zsarnok, totalitárius taktikák nem működnek tovább!

Minden dicsőséget Srila Prabhupadanak!

A Vissza Prabhupadahoz
Kiadói
Egyesült Királyság, London

Énekeld: Hare Krisna, Hare Krisna, Krisna Krisna, Hare Hare,
Hare Rama, Hare Rama, Rama Rama, Hare Hare
- és légy boldog!