Megvédeni az ISKCON-t


IRM

Vissza Prabhupadahoz (Back To Prabhupada - BTP) 58. Szám, 2018. 2. rész


Üdvözöljük a Vissza Prabhupadahoz (BTP) 58. számában.

Srila Prabhupada kijelentette, hogy az ISKCON nagyon fontos küldetése az, hogy szétzúzza a hamis ‘gurukat’:

“Hasonlóképpen, ez a mozgalom eljött, hogy megölje az összes úgynevezett yogikat, szvámikat, avatárokat, gazembereket, filozófusokat, magyarázókat. Ölnünk kell.” (Reggeli seta, 74/5/1)

Azután folytatja, hogy elmagyarázza az “ölés” alatt a kritika használatát érti, és nem a gyilkosságot! (a kiemelés hozzádva)

“Az ölés azt jelenti [...] Tehát, ez az egyik eszközünk, hogy legyőzzük mindezeket a gazembereket, az úgynevezett szvámikat. Ők azt mondják: “Miért bíráltok másokat is?” Mert nekünk le kell győznünk őket. Ezek az emberek most nem tudnak erősődni. Amikor napfelkelte van, ezeknek a szentjánosbogaraknak nincs haszna. Így ez a Krsna-tudatos mozgalom Maga Krsna. Ezért meg kell szünniük az egész világon. Az úgynevezett vallásosok, az úgynevezett filozófusok, az úgynevezett avatárok, szvámik, jógik – befejeződnek. Ez legyen a programunk.”

a) Amikor Srila Prabhupada ezt a kijelentést tette, ő kimondottan az ISKCON-on kívüli különböző hamis gurukról beszélt, és ő azt állítja, hogy a hamis guruk ilyen legyőzése csak az egyike volt az ISKCON programjainak.

b) Azonban ha ezek a hamis guruk az ISKCON-on önmagán belül vannak, és pontosan a mozgalom az, amiről feltételezzük, hogy szétzúzza ezeket a hamis gurukat, akkor az ISKCON már nem lenne többé “Krishna Önmaga”. És akkor ezeknek a hamis guruknak a legyőzéséhez a program azok számára lenne szükséges, akik törődnek az ISKCON-nal. Mert ha először nem önmagát az ISKCON-t mentjük meg, akkor az nem tud megmenteni senki mást sem.

c) És ebben a kiadásban (kérlek nézd meg a  4 és 5 oldalt – angol nyelvű) megadjuk  az ehhez szükséges bizonyítékot, ami az ISKCON saját vezetőitől származik, akik most elfogadják azt, amit az IRM mond az ISKCON elhajlásáról, egy igazi kéréssel az ISKCON megmentéséért!

d)  Szintén ebben a számban, pontosan a következő cikkben bizonyítékot adunk arról - egy ISKCON vezetővel, aki nyíltan megvitatja a változtatások szükségességét, amit Srila Prabhupada az “innováció” nevében adott -, hogy mennyire súlyossá válik az elhajlás helyzete az ISKCON-ban.

Ezért látjuk , hogy mindkettő, Srila Prabhupada és az ISKCON saját vezetői is támogatást adnak az IRM programjához, az ISKCON-on belüli hamis tanítások befejezésért.

Az IRM-et kritizálják, hogy a mi irodalmunk terjesztésével - úgymint BTP,  könyvek ,írások -, amelyek leleplezik a hamis gurukat, mi csak “másokat kritizálunk”. A legtöbb számban az Interaktív részben rendszeresen megadjuk ennek a kritikának a tényeit! Azonban Srila Prabhupada idézeteinek aláhúzott részeiben amit most megadtunk, érdekes megfigyelni, hogy kijelenti , az ő ISKCON-ját is ugyanazon a módon bírálták.

Tehát, ami számít, az nem a kritizálási cselekedet, hanem hogy azok, akiket kritizálnak, valójában hamis “úgynevezett” guruk-e, mert ők igazából szükségessé teszik azt, hogy a működésük megszüntetésre kerüljön, mint ahogy Srila Prabhupada kijelenti. Így érünk a következő ponthoz. Minden csoport általában azt állítja, hogy mások lehetnek a hamis úton. Nincs ebben semmi szokatlan. Azonban ami megkülönbözteti az IRM-et az az, hogy nem csak állít valamit, hanem ténylegesen igazolja amit állít a fent említett irodalmakkal. Így, habár az emberek azt mondhatják, hogy “kritikus” irodalmat terjesztünk, ha mi nem tennénk ezt, akkor ugyanazok az emberek azt állítanák, hogy bármit, amit mondunk csak “kijelentettük” és nem igazoltuk! Ezért továbbra is bizonyítékot kell adnunk.

Ennélfogva az IRM programja a hamis guruk elleni küzdelemre egyaránt engedélyezett, és szükséges. Valójában csak egyetlen mód állhatna az IRM küldetésével szemben, ha azt állítanák, hogy nincsenek hamis guruk az ISKCON-ban, és  ezért a cselekedeteink nemcsak feleslegesek, hanem sértőek is. Azonban már az 1. naptól kezdve kihívtunk bárkit, aki megmutatja, hogy amit prezentálunk az valótlan, és még senki sem tudta ezt megtenni. Ellenkezőleg, a bizonyítások  minden új BTP számmal, IRM könyvvel és írással folytatódnak  - még azzal is, hogy az ISKCON vezetése is kénytelen egyetérteni velünk. Olvasd tovább és lásd azt saját magad!

Köszönöm és Hare Krishna.

Srila Prabhupada szolgálatában,

Krishnakant


Visszatérés az IRM weboldalhoz

 

Énekeld: Hare Krisna, Hare Krisna, Krisna Krisna, Hare Hare,
Hare Rama, Hare Rama, Rama Rama, Hare Hare
- és légy boldog!