Hare Krisna!

Avatott bhakta vagyok. Kellett, hogy legyen ajánló levelem. Sok kérdésre válaszoltam az avatási teszten amit minden bhakta megcsinál az avatás előtt.Minimum 8 évig gyakorolnom kellett a japázást és az elveket stb.. Ezután a gurum megegyezett Rádhá-Krisnával és Prabhupadaval, hogy felavat engem. Megkért rá, hogy olvassam Prabhupada könyveit és mindig szolgáljam Krisnát. Mi ebben a rossz?

Srila Prabhupada az acarya, az én gurudévám nem állítja magáról, hogy acarya. A siksa guru fontosabb. Mindenki tudja ezt. Ez annyira egyszerű.

Most mindenki álmodik Srila Prabhupadaval, választ egy nevet és utána azt fogja mondani, hogy Srila Prabhupada avatott bhaktája vagyok, ez a célotok.

Az én gurudévámat Srila Prabhupada avatta fel, avatás után különbséget érzek a lelki életemben,  jobban érzem a gurudévám jelenlétét még akkor is, ha fizikailag oly távol van. Most még jobban tudok prédikálni és nagyobb elszántsággal gyakorlok. Ez a parampara kapcsolódás miatt van. Ez minden, milyen logikus. A vérszerinti bátyám és húgom, lehet hogy most nincs kapcsolatba velem, de ugyanaz a vezeték nevünk van . Ha valami tragikus történik velünk, összejövünk mivel kapcsolódunk egymáshoz.

Tudom, hogy úgy sem fogsz válaszolni nekem, vagy nem is érdekel amiről írtam, de mindannyian ugyanabban a hajóban evezünk, szóval felejtsük el  a kritizálást és a bíráskodást, csak járd a saját utadat, ha nem értesz egyet, ne akard, hogy mások se értsenek egyet.
Mi mindannyian a Krisna-tudatot gyakoroljuk ez a lényeg. Hogy diksa guruval vagy anélkül az a te dolgod. Lehet, azt gondolod, hogy figyelmeztetsz embereket, de lehet, hogy nem. Nincs semmi hitelességed. Csak felemeled a kezed és mutogatsz másra. Ez nem vaisnava  tulajdonság.
Ha az ISKCON guru, ahogy te mondod korrupt akkor én inkább támogatom az ilyen fajta korrupciót ami a lelki életet hírdeti mindenki számára.

Ez az én véleményem.
Haribol!


Válasz

"Hare Krisna!

Avatott bhakta vagyok.Kellett, hogy legyen ajánló levelem. Sok kérdésre válaszoltam az avatási teszten amit minden bhakta megcsinál az avatás előtt."

Szóval, meg kellett válaszolnod azt a kérdést is, hogy mikor, hogyan és hol utasította a gurudat Srila Prabhupada arra, hogy legyen az ISKCON-ban az ő utód diksa guruja?
Ha igen akkor kérlek tudasd velünk a választ, mivel a GBC-ből még senki nem volt képes megválaszolni ezt a kérdést 1977-óta .

"Minimum 8 évig gyakorolnom kellett a japázást és az elveket stb.. Ezután a gurum megegyezett Rádhá-Krisnával és Prabhupadaval, hogy felavat engem. Megkért rá, hogy olvassam Prabhupada könyveit és mindig szolgáljam Krisnát. Mi ebben a rossz?"

Az a rossz ebben, hogy ezzel nem engedelmeskedsz Srila Prabhupadanak. Srila Prabhupada csak arra utasított, hogy bárki aki csatlakozik az ISKCON-hoz, általa legyen felavatva.
"Én vagyok a lelki tanítómestere az intézménynek és a közösség minden tagjának. Ők a tanítványaim kell, hogy legyenek . Követik azokat a szabályozó elveket amiket kérek tőlük és tőlem kapnak lelki avatást. ( Rádió interjú 1968. márc. 12.)
Soha nem adott olyan utasítást, hogy ezt bármikor is meg kéne változtatni, és keresni kéne helyette másik személyt aki felavat.

"Srila Prabhupada az acarya, az én gurudévám nem állítja magáról, hogy acarya. A siksa guru fontosabb. Mindenki tudja ezt. Ez annyira egyszerű."

Ha a diksa guru nem annyira "fontos", akkor miért nem engedjük meg, hogy Srila Parbhupada legyen az, pont úgy ahogy akarta és utasított rá?
Ez olyan egyszerű!

"Most mindenki álmodik Srila Prabhupadaval, választ egy nevet és utána azt fogja mondani, hogy Srila Prabhupada avatott bhaktája vagyok, ez a célotok."

Mi sosem állítottuk azt, hogy ez a célunk - megengedni embereknek, hogy saját magukat felavassák. Kérlek idézz tőlünk olyan kijelentést, ami arról szól, hogy ez a célunk. Ha nem tudsz idézni ilyet, akkor csak hazudsz és hamisan vádolsz minket ezzel. Miért nem lettél először ember, mielőtt "avatott" bhakta lettél, és miért nem tanultál meg igazat mondani és nem hamis vádakkal illetni másokat?

"Az én gurudévámat Srila Prabhupada avatta fel, avatás után különbséget érzek a lelki életemben,  jobban érzem a gurudévám jelenlétét még akkor is, ha fizikailag oly távol van. Most még jobban tudok prédikálni és nagyobb elszántsággal gyakorlok. Ez a parampara kapcsolódás miatt van. Ez minden, milyen logikus. A vérszerinti bátyám és húgom, lehet hogy most nincs kapcsolatba velem, de ugyanaz a vezeték nevünk van . Ha valami tragikus történik velünk, összejövünk mivel kapcsolódunk egymáshoz."

Igen ez a kapcsolódás, és ez nem a fizikai jelenlét miatt van. Ezért a GBC-nek a fő érvét arra vonatkozóan, hogy miért nem lehet Srila Prabhupada a diksa gurunk - "Mert nincs jelen fizikailag."  itt most te, a saját szavaiddal cáfoltad meg!
Köszönjük szépen!

"Tudom, hogy úgy sem fogsz válaszolni nekem, vagy nem is érdekel amiről írtam,"

Szóval, ez már megint egy dolog amiről NEM tudsz, ugyanúgy,  ahogy azt sem tudtad, hogy mi az igazi célunk !

"de mindannyian ugyanabban a hajóban evezünk, szóval felejtsük el  a kritizálást és a bíráskodást, csak járd a saját utadat, ha nem értessz egyet, ne akard, hogy mások se értsenek egyet."

Szóval akkor miért írtál nekünk, kritizálsz és bírálsz minket és a "célunkat"? Miért nem járod csak a saját utadat ahelyett, hogy írsz nekünk és nem értesz egyet velünk? Ha nem követed azt a tanácsot, amit másoknak adsz, akkor képmutató vagy, ami a Kali-yuga fő tulajdosága.

"Mi mindannyian a Krisna-tudatot gyakoroljuk ez a lényeg. Hogy diksa guruval, vagy anélkül az a te dolgod."

Nem gyakorolhatod a Krisna-tudatot, ha ellenszegülsz Srila Prabhupadanak. Nem tanította meg neked a  gurud a Krisna-tudat ezen legalapvetőbb elvét sem? Azt, hogy nem érted, ki a diksa guru,  azt mutatja, hogy nem vagy tisztába a Krisna-tudat legelső elvével - hogy a megfelelő diksa guru nélkül az ember nem kapcsolódhat Krisnához.
" A guru kegyéből az ember megkapja Krisnát és Krisna kegyéből megkapja a hiteles gurut. Ezért a Krisna-tudat azt jelenti : erős hit a guruban és Krisnában .
  Egyik sem jó a másik nélkül a bhakta számára (...) 
Soha ne próbáld meg Krisnát közvetlenül megközelíteni. Bárki is legyen az, sosem lesz sikeres, ha Krisnáról beszél a guru szolgálata nélkül.
(Srila Prabhupada levele 1967 Szeptember 27.)

Szóval ez volt Krisna megközelítésének a folyamat, amikor Srila Prabhupada fizikailag jelen volt - Srila Prabhupadán, a diksa gurun keresztül menni, és ez is marad  a folyamat az ISKCON fennállása alatt, mivel Srila Prabhupada soha nem nevezett ki másokat arra, hogy legyenek helyette az ISKCON diksa gurujai.

"Lehet, azt gondolod, hogy figyelmeztetsz embereket, de lehet, hogy nem. Nincs semmi hitelességed. Csak felemeled a kezed és mutogatsz másra. Ez nem vaisnava  tulajdonság."

 

Lehet, azt gondolod, hogy figyelmeztetsz minket mit csinálunk rosszul, de lehet hogy nem. Nincs semmi hitelességed. Csak felemeled a kezed és mutogatsz ránk. Ez nem vaisnava tulajdonság.

"Ha az ISKCON guru, ahogy te mondod korrupt akkor én inkább támogatom az ilyen fajta korrupciót ami a lelki életet hírdeti mindenki számára."

Na ezt  a fanatikus, vak követést eredményezi, az ilyen korrupt guruk követése - te magad vallod be, hogy az sem érdekel ha korruptak! Nem hírdethetik a lelki életet ha az azzal jár, hogy nem engedelmeskednek Srila Prabhupadanak - Ez a Krisna-tudatnak egy nagyon alapvető elve, amiről  már kiderült, hogy te nem ismered.

"Ez az én véleményem.
Haribol !"

Igen az biztos, egyszerűen a te vélményed, és egyáltalán nem Srila Prabhupada utasításain alapszik.

Összefoglalás:

A védikus aforizma úgy szól:  Az eredmény alapján ítéljünk meg dolgokat.

 Phalena paricéyate. Az embernek az eredményből kell megítélni a dolgokat.
   ( Lecke 1968 dec. 20.)

Szóval mindannyiunk számára világosan látszik, hogy az avatásodnak és a gurud követésének az eredménye a következő:

1, Hazudsz és hamisan vádaskodsz
2, Képmutató vagy és boldogan kritizálsz másokat olyanért, amiket te is elkövetsz
3, Nem érdekel, hogy engedelmeskednek-e Srila Prabhupadanak vagy sem, mivel nem érted, hogy ez a lelki élet első elve.
4, Nem érdekel, hogy ki a megfelelő diksa guru, mivel azt sem érted, hogy ez az első lépés ahhoz, hogy képes legyél Krisnához kapcsolódni.
5, Fanatikusan és vakon követsz gurukat, akik lehet hogy korruptak.

És mindezt, csupán az által nyilvánítottad meg, hogy írtál egy pár rövid bekezdést! Képzeld el, mi minden derült volna ki, ha mondjuk egy egész oldalt írsz.

És ez nem meglepő, mivel ezek a gyümölcsei annak, hogy nem engedelmeskedsz Srila Prabhupadanak.

A fentiek nem az én véleményemre, hanem Srila Prabhupada tanításaira vannak alapozva.

Haribol!