irm

H.H. Sivarama Maharaja (SRS), így beszélt H.H. Bhakti Bhallaba Puri Goswami/Balabhadra Prabhu leeséséről:

„… A bhakták gyakran nem értik ezt, és így gondolkodnak ’Nos, ha valaki ilyen hosszú ideig gyakorolja a Krisna tudatot, és még így is ennyire félre lehet vezetni, akkor mi a helyzet velem?’”

(SRS podcast, 2007 Szeptember 27.)

Erre az a válasza, hogy a legjobb ha egyáltalán nem leszünk guruk!:

„A válasz egyrészről az, hogy a bhakták akik ilyen kérdéseket tesznek fel, elég szerencsések, hogy nem guruk, vezetők vagy sannyasik; vagyis a legbiztonságosabb, ha egyszerű alázatos vaisnavák vagyunk, és még ha egy vezető szerepet is kapunk , olyat amit egyesek haszonnak neveznek, nagyon nagy a kockázat. Tehát ha csak alázatos vaisnavák maradunk […] tudunk hallgatni a többi bhaktára, elfogadjuk az irányításukat, és tanácsaikat, akkor biztosan fejlődni fogunk a Krisna-tudatban.”

(SRS podcast, 2007 Szeptember 27.)

Tehát azután, hogy éveken keresztül hangoztatja, hogy igazából Srila Prabhupada utasítása volt az hogy „mindenki legyen guru”, a GBC egy tagja és egyben az ISKCON egy guruja azt mondja, hogy ha biztosak akarunk lenni a fejlődésünkben a legbiztonságosabb, ha egyáltalán nem leszünk guruk. Maradjunk inkább továbbra is alázatos, "nem guru" vaisnavák! Elég szórakoztató, hogy szerinte ennek az alázatos, nem guru vaisnava programnak a része az, hogy:

„tudunk hallgatni a többi bhaktára, elfogadjuk az irányításukat, és tanácsaikat”

Ez egy elbizakodott mondat volt SRS-től, hiszen részben ő a felelős az egész kavarodásért, mivel a 25 évnyi elhajlásai alatt folyamatosan szponzorálta, és támogatta Balabhadra dasat mint hiteles gurut, azzal, hogy sannyasat adott neki, és a magyar farm egy megszokott tiszteletbeli vendégeként állította be.

SRS elhatározta, hogy Balabhadra szerencsétlen tanítványainak a „megmentésére” siet, és „menedéket” adott nekik új „gurujuk”-ként, azáltal, hogy újból avatást kaphattak tőle. Vagy mégsem?; hiszen maga SRS sem biztos abban, hogy mit is csinál amikor „avatja” őket:

„Gondolkodom azon, hogy minek hívjam, mivel nem akarom újra-avatásnak hívni, […] tartottunk egy ceremóniát, amelyben azok a bhakták akik új nevet akartak, kaptak egy új nevet, az összes Brahmana újból megkapta a gayatri mantrát, és tartottunk egy tűzceremóniát. […] Én ezt nem újra-avatási ceremóniának hívom […] és ki tudom jelenteni azt, hogy ez a terminológia, nincsen teljesen elfogadva az ISKCON hivatalos köreiben. Azért mondom, hogy a újra-avatás szó nem alkalmas, hiszen ezek a bhakták nem tettek semmi olyat, amiért újra kellene avatni őket […] Kihangsúlyoztam a különbséget ezen bhakták és az újonnan avatott bhakták között, és annak ellenére, hogy japáztam a japájukon, új japát adtam nekik, és új nevet adtam azoknak, akik kértek […] Korábban átbeszéltem ezt Niranjana Maharajaval és arra jutottunk, hogy ők már megtették a fogadalmaikat, és a szolgálatukból kifolyólag nem szegték meg a fogadalmaikat..”

(SRS podcast, 2007 Szeptember 27.)

Egészen 1978 óta, amióta a hamis guru rendszert létrehozták, a guruk folyamatosan esnek le, és ezen leesett bhaktáknak a szerencsétlen tanítványait „újra avatták” más guruk. Így most már vannak olyan tanítványok akiknek a harmadik sőt akiknek már a negyedik gurujuk van. SRS, is nagy részt vállalt ezekben az „újra-avatásokban”. Most azt állítja, hogy az újra-avatás egyáltalán nem is szükséges, mivel a leesett guru tanítványai ártatlanok. Ez nyilván azt jelenti, hogy a korábban avatott tanítványait eddig végig félrevezette. Ehelyett az összes ilyen bhakta, a fogadalom tételt kivéve, újból átmegy egy ilyen ceremónián, de ez mégsem újra-avatás, és nem is első avatás; SRS azt is beismeri, hogy ennek egy új nevet kell adni! SRS lendített egyet a varázspálcáján és kitalált egy vadiúj „félig-avatást”. Ez félúton van az első avatás között amelyet az új bhaktáknak ad, és az újra-avatás között amit annyi bhaktának adott a múltban. Az ilyen félreérthető kitalációk, természetes eredményei annak, hogy egy széteső hamis rendszerrel van dolgunk. Azok után, hogy a leesett guruk kérdésének kezelésére ennyi éven keresztül az „újra-avatást” próbálták használni, most a GBC vajon SRS varázsló új „félig-avatását” fogja használni, mint a legújabb eszközt a szétesett guru rendszerük kijavítására?