irm

Kérlek, fogadjátok tiszteletteljes hódolatomat

Minden dicsőséget Srila Prabhupadanak!

Először is köszönöm a Vissza Prabhupadahoz magazint. Elolvastam oda-vissza és igen tanulságosnak találtam.

Soha nem voltam valami nagy filozófus, nem tudtam rengeteg slokát, sok tételt nem értettem abból, amit gyakorlatba kellett volna helyezni a bhakti-yoga gyakorlása közben, így inkább csak arra helyeztem nagyobb hangsúlyt, amit Krsna és Srila Prabhupada kegyéből könnyebben tudtam végezni: a Sankirtant. Pár év könyvosztás után viszont olyan kérdések kezdtek bennem felmerülni, amikre a válasz egyszerűen csak annyi szokott lenni az ISKCON-ban, hogy „sértő vagy" és mivel nem akartam sértő lenni, nem erőltettem a témát. Olyan kérdések, mint pl. miért nem annyira rohamos a mi, második generációs bhakták lelki fejlődése, mint a mozgalom kezdetén azoké, akik a mi lelki tanító mestereink? Ennyire elesettebbek lennénk mi, húsz, harminc évvel fiatalabbak, mint a hatvanas években a kábítószer és sexfüggő hippik? Ennyivel rosszabbak a mi körülményeink? Ha ugyanazt a Maha Mantrat vibráljuk, ugyanazokat a könyveket olvassuk, terjesztjük, miért nem érezzük azt a lelki fejlődést, ami őket képesítetté tette szannyászivá, és/vagy lelki tanítómesterré válni? Miért válik nehezebbé a lelki élet gyakorlása miután avatást fogad el az ember? Ilyen és hasonló kérdések, amikre a Vissza Prabhupadahoz magazinból véltem választ találni: lehet, hogy a kapcsolat a tanítványi láncolattal megszakadt az avatás pillanatában, mivel a parampara utolsó tagjának, Srila Prabhupadanak a kérése, miszerint az Ő nevében történjenek az avatások, nincs teljesítve?

Merész, szemtelen, sértő gondolatnak tűnt, egész addig, amíg tudomást nem szereztem Siwarama Swami és az MKTHK vezető bhaktáinak az intézkedéseiről, melyekkel, és ahogyan próbálták, próbálják eltiltani a bhaktákat az IRM-től és annak a kiadványaitól, illetve tagjaitól. Számomra ez az igyekezet az elszeparálásra elég bizonyíték a ritvik-vada megalapozottságára.

Szeretném, ha tudnád, hogy nagyon hálás vagyok Nektek, az IRM minden tagjának a rengeteg munkáért, amit annak érdekében tettetek, hogy a magyar bhakták is megismerhessék Srila Prabhupada avatásokkal kapcsolatos tényleges instrukcióit, és hogy azok mennyire nem lettek követve, illetve félre lettek magyarázva vezető személyiségek által, pozíciójuk, hatalmuk megtartása érdekében.

Ha valamiben tudom segíteni az IRM tevékenységét, szívesen állok rendelkezésetekre.

Srila Prabhupada ki jaya!

Sz: Antal Szilveszter (Kusum Sarovara das)

Pécs 2008-09-05